ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
В средата на везната
posleden:
Бих казал, че страхът е порок. Ноо, той управлява хората. И господарите са такива благодарение на него.
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Rommel в 23 Май 2019 16:20:16, Четвъртък ---емоциите са допустими до момента в който вземеш решението. Вземеш ли го веднъж и започне ли действието , просто си действай без значение какво се случва и какво изпитваш.
--- Край на цитат ---
С това ме съгласи.
Libra777:
Прекрасна тема, Astaroth! Като представител на зодия Везни, одобрявам... [ok]
Когато сме поставени пред избор, везните обикновено се клатушкат между разума и емоциите и все не можем да решим кое от тях е по-правилно да слушаме... Само че и двете често ни подвеждат - като му мислим много, бъркаме; като сме много емоционални и позволим на емоцията да ни управлява действията, пак бъркаме... Според мен в такъв случай трябва да се вслушаме в интуицията, защото точно тя стои по средата на везната. Тя не е нито мисъл, нито емоция. Винаги е обективна - без очаквания и без субективизъм. Важното е да не я бъркаме с предразсъдъка, което е съвсем различно нещо, но понякога може да ни подведе, че е гласът на интуицията...
--- Цитат на: posleden в 23 Май 2019 16:51:37, Четвъртък --- Пътят на самураят е пътят към смъртта. Който може да се освободи от този страх е много по-свободен.
--- Край на цитат ---
Това ме замисли доста...
Astaroth:
Намерих отговора на своя въпрос. Благодаря!
Rommel:
--- Цитат на: Rommel в 23 Май 2019 16:20:16, Четвъртък ---Пътят на самураят е пътят към смъртта.
--- Край на цитат ---
То ако погледнем реално , всеки Път е Път към Смъртта. Досега никой не се е откачил и от първия дъх поет при раждането и натам все си вървим към Смъртта.
В този цитат който посочваш (той всъщност е малко по-друг) се има предвид , че в ситуация "или/или" никога не можеш да направиш правилния избор.
И след като не можеш - избери Смъртта. Ако перефразираме , то избери най-негативния вариант и действай според него.
И по този начин си свободен
Но на мен ми харесва една друга сентенция по отношение на Пътя.... или това дето му викат ДАО.
"Човек може да върви по много Пътища. И нито един от тях не е по-добър , или по-лош от другия. Но само един от тези пътища има Сърце".
Как може да се разбере , дали Пътя по който вървиш в момента е твоя ? Това е един от най-често задаваните въпроси и отговора е потресаващо елементарен:Да изпитваш удовлетворение и удоволствие - от работата , от положението си , от резултатите , от грешките и от неудачите по него.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия