ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Мисъл и действие в едно цяло

<< < (2/4) > >>

Astaroth:

--- Цитат на: Solomon в 28 Април 2019 00:17:08, Неделя ---Поискай да си вдигнеш ръката, приложи воля и я вдигни...Ето... [wizard]

--- Край на цитат ---

Добре де, това е ясно. Но какво ще ставе в такъв случай, ако в същия този момент когато съм си помислил да си вдигна ръката, някакъв външен фактор ме е отклонил от нея. Идеята ми е да бъде достигнато такова състояние, в което действията се случват бързо, но само тогава когато са нужни. През останалото време си напълно освободен от мислите за тези действия.

Libra777:
Би ли задал въпроса си малко по-конкретно? Честно казано, се обърках...

Veleroth:

--- Цитат на: Astaroth в 28 Април 2019 07:07:31, Неделя ---
--- Цитат на: Solomon в 28 Април 2019 00:17:08, Неделя ---Поискай да си вдигнеш ръката, приложи воля и я вдигни...Ето... [wizard]

--- Край на цитат ---

Добре де, това е ясно. Но какво ще ставе в такъв случай, ако в същия този момент когато съм си помислил да си вдигна ръката, някакъв външен фактор ме е отклонил от нея. Идеята ми е да бъде достигнато такова състояние, в което действията се случват бързо, но само тогава когато са нужни. През останалото време си напълно освободен от мислите за тези действия.

--- Край на цитат ---

Повечето пъти, когато ти си вдигаш ръката, ти го правиш без да мислиш, така става и, когато ходиш, ти не мислиш, сега ще си преместя левия крак и после десния. Не мога да ти разбера въпроса, но ако искаш да направиш нещо бързо, примерно, да ритнеш топка или да удариш боксовата круша, първо трябва да се накараш мислово да го направиш. Все пак, поясни си въпроса, защото не е добре формулиран.  [happy]

Astaroth:
Да вземам примера с боксовата круша. Да, първо трябва да помислиш как ще я удариш и след това извършваш самото действие. Ако обаче застанеш срещу жив противник, той ще се движи, ще бяга, а ако ти си си наумил да го удариш по точно определен начин, просто ей така, няма да стане. За това трябва да има подходящ момент. И тук се надига въпроса. Как да стане така, че това действие, в конкретната ситуация удрянето, да се случи когато трябва, освободено от мисълта за него. Например когато ти замахнат да можеш да се предпазиш и да контраатакуваш по същия начин както ходиш - не си казваш сега ще си преместя първо левия, а после десния крак.

Solomon:

--- Цитат на: Astaroth в 28 Април 2019 13:49:34, Неделя ---Как да стане така, че това действие, в конкретната ситуация удрянето да се случи когато трябва, освободено от мисълта за него. Например когато ти замахнат да можеш да се предпазиш и да контраатакуваш по същия начин както ходиш - не си казваш сега ще си преместя първо левия, а после десния крак.

--- Край на цитат ---
Е те това идва с опита, таковата...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия