ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Относно разни общества...

(1/2) > >>

Cernunnos:
Имам въпрос към по-запознатите. Претендиращите, че пазят някакви тайни техники тамплиери и масони дали наистина разполагат с нещо или са обикновени манипулатори и бандюги?

theshadow:
На тези им казвам простичко МагЪзници, правилно ориентирани към парите на суеверни богаташи, които с радост ги дават на МаГъзниците в замяна на празни приказки, покрити с лъскава опаковка...

Cernunnos:
Благодаря за недвусмисления отговор! хаха  :))

...Отивам да се упражнявам с програмиране... че от някъде трябва да започне възходът след тежкия духовен погром!  [wizard]

volk22:
Ако общност действително разполага със специфични знания, пазещи се строго в нея, тя няма да разгласява този факт. Упоменатите от теб имат единствено циркаджийски натруфени ритуали и още по-натруфен дрес-код за тях. На принципа, на който Църквата прикрива липсата на вяра зад пищни церемонии и костюми.
Много малко са хората, знаещи за съществуването на общности, разполагащи с някакво познание, неизвестно на мнозинството. И тези знаещи, като правило, са членове на въпросните групи.

Koku:

--- Цитат на: theshadow в 12 Април 2019 07:45:46, Петък ---На тези им казвам простичко МагЪзници, правилно ориентирани към парите на суеверни богаташи, които с радост ги дават на МаГъзниците в замяна на празни приказки, покрити с лъскава опаковка...

--- Край на цитат ---

Ще започна с това че може би не съм прав, но не съм съгласен за общо поставения етикет към тайните общества.
В началото на търсенето си , бях прочел няколко книги и бях нарочил тайните общества и т.н. като злото в нашия свят. Но ми стана интересно , каква по точно религия изповядват , какво по точно търсят и искат да постигнат . Интересно мое наблюдение от това което намерих особенно за българската обединена ложа е че повечето "посветени" се стремят към нещо по-добро. В смисъл такъв , че търсят съвършенство в своите действия . 
Понеже съм нов и така да се каже дори и не начинаещ, исках да разбера корените на тяхната религия и видях че по базов модел много си преличат именно с Уика , за която разбрах без така да се каже "без да искам".Една вечер търсех в интернет ест. каква е точната религия понеже на всякъде са конспиративни мненията по темата , съвсем случайно попаднах на книга за Уика и ми стана доста любопитно и по скоро ме привлече самата естетика в този начин на живот.

П.П. Не бих казал че всички тайни общества ,ложи и тем подобни са се насочили само към материални облаги .
Но пак казвам много е възможно да грешЯ*

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия