Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Тарся най добрия Маг
Цеци_Вихронрав:
Пит, много от шарлатаните които печелят от хората владеят хипноза което не ги прави добри магьосници, но пък могат да ти вземат акъла от страх. А такива дето се саморекламират са жалки печалбари които се възползват от хорското нещастие.
Има един основен закон в магията и той гласи "Не вреди!!!". Истински силният маг е приел този закон в душата си, защото самата магия го кара да го приеме. И един истински маг не би ти взел пари, за да я развали, а би го направил само защото може да помогне.
Баба ми гледаше на боб, баеше, лекуваше и разваляше, но никога не вземаше пари. Не искаше пари дори за илачите които правеше при все, че някой от продуктите които слагаше си закупуваше от аптеката (чиста дъвка, спирт и т.н.). Баба ми казваше, че е грях да поискаш пари за направено добро. Казваше и, че ако отсрещния почувства нужда да даде нещо и сам ще го направи. И наистина хората като видят полза от направеното и се отплащаха по един или друг начин. Някой ще и купи локум, друг ще и донесе яйца, а някой оставяха някоя дребна сума, но от сърце, а не защото тя е поискала. Когато остаря един комшия идваше редовно да и нацепи дърва и категорично отказваше да му заплатим за услугата понеже навремето баба ми го спасила от екзема на ръката заради която лекарите искали да я ампутират. Той казваше, че още има дясната си ръка заради баба ми и че затова винаги ще и цепи дърва и ще и помага.
И да се похваля... Със същият мехлем в момента церя колега с екзема на пръста на който скъпите илачи не помогнали и доктора искал да го оперира и евентуално да го отреже. От седмица ползва моя илач и гангренясалото се изчисти, раната започва да заздравява, а доктора му го питал кой и с какво го лекувал понеже такава гангрена не минавала току-така. Това ме кара да се чувствам добра в занаята и спечелих приятел в лицето на колегата, а от приятелството по-ценно няма.
Та мисълта ми е, че като търсиш силен магьосник опре ли дума за пари бягай, силните магове пари не вземат - те помагат без да търсят отплата.
pit:
Да така беше в романтичния ХХ век хората бяха човетци.. Hа едно събиране в посолството говорих че бе грешка да се затваря вратата на дружба с Русия 144 мил пазар взеха го Турция, Казах че триябва да крачим бавно но в правилната посока без алчност и зависимост..След мен се изказа един известен син на Баща си каза че свободния пазар и алчноста са в основата на прогреса в света..... Е сега берем плодовете на тези слова Някога имаше 5-6 вида вина сега по 1 Тера Тангра или Мерло...всичко е от Китай даже чесъна ::O В България 85% от месото е внос и то лепи– полу развалено Аз съм Българин и ще се върна , вапрос на време ! Трябва да намеря начин и да Изчистя и да съм сигурен на 100% че съм свършил работa ,, няма време за кога ! На теб щте кажа Цеци победиха ни без война Опустушиха Балгария [yes]
pit:
Каде си Все знаещи и всеможещи Учителю !!! разбрах че 2-3 пъти в годината е възможно да се отървем от всичката гадост хвърляна и насочвана срешту нас Да не губим време свържи се с мен или ми дай сигнал, Мъж или Жена Помогни ми !!! :) п.п Имаше една сентенция Помогни си сам за да ти помогне и бог!
pit:
Здравейте Казано е и излезе Вярно (който търси намира) В дир.бг в раздел клубове [umnik] има клуб Магия Модернатор Вълк, мили боже приятели погледнете и дайте вашия коментар [umnik] Цеци според теб истина ли е това [umnik]
Цеци_Вихронрав:
Би ли ми пратил линк...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия