Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Тарся най добрия Маг

<< < (6/9) > >>

Цеци_Вихронрав:
Пит, много от шарлатаните които печелят от хората владеят хипноза което не ги прави добри магьосници, но пък могат да ти вземат акъла от страх. А такива дето се саморекламират са жалки печалбари които се възползват от хорското нещастие.
Има един основен закон в магията и той гласи "Не вреди!!!". Истински силният маг е приел този закон в душата си, защото самата магия го кара да го приеме. И един истински маг не би ти взел пари, за да я развали, а би го направил само защото може да помогне.
Баба  ми гледаше на боб, баеше, лекуваше и разваляше, но никога не вземаше пари. Не искаше пари дори за илачите които правеше при все, че някой от продуктите които слагаше си закупуваше от аптеката (чиста дъвка, спирт и т.н.). Баба ми казваше, че е грях да поискаш пари за направено добро. Казваше и, че ако отсрещния почувства нужда да даде нещо и сам ще го направи. И наистина хората като видят полза от направеното и се отплащаха по един или друг начин. Някой ще и купи локум, друг ще и донесе яйца, а някой оставяха някоя дребна сума, но от сърце, а не защото тя е поискала. Когато остаря един комшия идваше редовно да и нацепи дърва и категорично отказваше да му заплатим за услугата понеже навремето баба ми го спасила от екзема на ръката заради която лекарите искали да я ампутират. Той казваше, че още има дясната си ръка заради баба ми и че затова винаги ще и цепи дърва и ще и помага.
И да се похваля... Със същият мехлем в момента церя колега с екзема на пръста на който скъпите илачи не помогнали и доктора искал да го оперира и евентуално да го отреже. От седмица ползва моя илач и гангренясалото се изчисти, раната започва да заздравява, а доктора му го питал кой и с какво го лекувал понеже такава гангрена не минавала току-така. Това ме кара да се чувствам добра в занаята и спечелих приятел в лицето на колегата, а от приятелството по-ценно няма.
Та мисълта ми е, че като търсиш силен магьосник опре ли дума за пари бягай, силните магове пари не вземат - те помагат без да търсят отплата.

pit:
Да така  беше  в  романтичния  ХХ век   хората  бяха  човетци.. Hа  едно   събиране    в  посолството  говорих  че  бе грешка    да  се  затваря   вратата  на  дружба  с  Русия  144 мил   пазар   взеха  го  Турция,  Казах    че  триябва    да  крачим  бавно  но  в правилната  посока   без  алчност  и  зависимост..След  мен     се  изказа    един известен  син на  Баща си  каза  че  свободния   пазар    и  алчноста  са  в  основата  на прогреса  в  света..... Е  сега    берем  плодовете на  тези  слова  Някога  имаше 5-6 вида  вина   сега  по  1  Тера Тангра   или  Мерло...всичко  е от  Китай  даже  чесъна ::O   В  България  85% от  месото  е внос  и  то лепи–  полу развалено Аз  съм  Българин  и  ще се  върна ,  вапрос  на  време  !  Трябва  да  намеря  начин  и  да  Изчистя   и  да  съм  сигурен  на 100% че  съм  свършил  работa ,,  няма  време  за  кога !   На  теб  щте кажа   Цеци   победиха  ни без  война  Опустушиха   Балгария [yes]

pit:
Каде  си  Все  знаещи  и  всеможещи    Учителю !!!  разбрах че  2-3 пъти в  годината    е  възможно  да   се  отървем  от   всичката  гадост   хвърляна и насочвана   срешту нас  Да не губим  време  свържи  се с  мен  или ми  дай сигнал,  Мъж или Жена   Помогни ми !!! :)                                                                                                                                                                                                                                                                    п.п  Имаше една  сентенция   Помогни  си  сам  за да  ти  помогне  и бог!

pit:
Здравейте  Казано  е и излезе  Вярно (който  търси  намира)  В  дир.бг   в  раздел  клубове    [umnik]   има  клуб  Магия  Модернатор Вълк,   мили  боже приятели погледнете и  дайте   вашия коментар [umnik]   Цеци според  теб  истина ли е това  [umnik]

Цеци_Вихронрав:
Би ли ми пратил линк...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия