Автор Тема: Обсебване или Магия?  (Прочетена 2996 пъти)

Неактивен Saint_Brigid

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 21
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Обсебване или Магия?
« -: 8 Декември 2018 22:35:48, Събота »

Здравейте,
Искам да поговоря с някой вещ по тази тема и хора, които няма да ме сочат с пръст и да ме обявяват за ''луда''. Не мога да се справя сама, а и от момента, в който се опитах да предприема нещо всичко тотално рухна.
Започвам от самото начало, ще бъда максимално изчерпателна, дано не пропусна нещо важно.
Преди около 3 месеца срещнах един човек. Много мил, много добър, много красив. Харесах го от секундата, в която го видях. Той мен също. Започнахме да излизаме. Всичко беше повече от прекрасно първите 2 седмици, после постепенно се отдръпна от мен, в същност изобщо не беше постепенно, а направо си беше изведнъж. Причината е, че (според мен) той е обсебен от духа на починалия си баща, с който аз се опитах да се преборя/да го освободя/ да го изгоня. Както искате така го наречете.
Как стигнах до този извод?
  * Моя приятел (вече бивш) има „проблем с нервите“ , ходи на психиатър, предписано му е лечение, от което не се повлиява, но по интересното е, че няма точна диагноза
  * „Кризите“ му протичат с болки в слънчевия сплит, сърцебиене и изтръпване на крайниците, понякога проявява „криза“ дори без да се е ядосвал. (пак вмятам, че от лечението с лекарства не се повлиява)
  * Каза, че има видения за Смъртта. По точно няколко пъти казва, че е я е виждал, описва я като по филмите( с черна качулка и коса)
  *Той още от запознаването ни ми разказа много драматична история за почиването на баща му, какъв е бил и как го е оставил без наследство.. историята беше пропита с омраза, гняв и ненавиждане от страна на моя приятел към баща му.
  * Сънува кошмари постоянно, не спи добре, като цяло е доста стресиран.
Всяка година от смъртта на баща му до днес претърпява инциденти и то доста сериозни.. не ги спомням по хронологичен ред но последния беше на ръба да ослепее, защото му се е забил калай в окото, преди това е имало посичане с брадва … и пр.


И понеже наистина е много добър и аз много го харесвах исках да му помогна и започнах да търся варианти за друго лечение и диагноза, като изобщо не знаех на какво ще попадна в последствие. Търсенето ми започна с това да сменим психиатъра и лечението, но от това, което прочетох видях, че проблема е друг. Това което споменах по горе- обсебване.
Опитах се да се преборя сама с това „нещо“, като отидох в църквата и записах имената му за четене на Кипряновата молитва. Продължих с разучаването на състоянието му, за да събера максимално много информация, да съм сигурна и да му кажа какво се случва.
Започнах да отправям и молитви за неговото изцеление и помолих Архангел Михаил да дойде и да прибере душата на починалия му баща.
И точно в този ден, в този момент, този човек се промени тотално! Не … не си въобразявам- изведнъж милия, любящия човек в него изчезна без да се караме, без да си кажем лоша дума по между си. Толкова много се отдръпна от мен, че дори не ми каза, че е претърпял (сериозен) инцидент в работата си. Това го разбирам след 3 дни и то защото моя приятелка му писа, че съм изпаднала в жесток емоционален срив от неговата липса. И тогава ми се обади и ми каза какво е станало. След няколко дни се видяхме… уж да поговорим… но нищо. В смисъл нищо за нашите отношения, държахме се като приятели, а не като гаджета. Седмици наред така – той е супер отдръпнат, супер студен, отказва да се виждаме, дори не се и чувахме, само си пишехме във Фейсбук. Да отбележа, че преди да направя това с църквата, той не спираше да ми звъни и да ме търси и да иска всяка секунда да сме заедно. Съответно, когато изведнъж започна да ме отбягва ми стана подозрително и то без да се караме.
И така седмици наред контакта ми с него беше само в писмена форма. След това най накрая се видяхме и аз бях твърдо решена да му кажа какво съм открила за състоянието му. Разказах му всичко, какво съм чела, какво съм направила и какво мисля. Казах му, че видях и осъзнах точно в кой момент се отдръпна от мен и му казах, че е било точно в същия момент, в който съм се опитала да изгоня „същността“.
Той нито потвърди, нито отрече…
Още около седмица същата история се повтаряше.. контакт само с писане, докато накрая не разбрах, че ме е излъгал и не издържах и сложих края на нашите отношения като нито съм му обеснявала, че знам, че ме е излъгал, нито нищо.
Мина още една седмица без никакъв контакт и тогава аз го потърсих с идеята да поговорим- видяхме се, говорихме. Попитах го защо стигнахме до тук, той нищо не каза, просто седеше и ме гледаше и нямаше отговор. Знаех, че докато това „нещо“, което го контролира и очевидно е доста по силно от мен не се махне ние няма да бъдем отново щастливи, затова не съм и правила опит да се сдобряваме или отново да сме заедно.
От тази среща мина около месец .. в който месец аз се чувствах много зле .. всички покрай мен ми казваха, че той си има друга, затова е станало така и за това не ми дава обяснения. Но аз знам, че не е  така! НО понеже в един момент тези приказки много ми натежаха и постоянното повтаряне на едно и също нещо все пак ме накара да се замисля … и поисках среща отново с него. Тази среща беше преди 2 дни. Отново го попитах, защо се разделихме? – мълчание
Аз ли някъде сбърках? – Не
Какво се случи? – Не знам
Защо се отдръпна от мен – Не знам
И накрая каза „Ти си прекрасна, проблема е в мен! Не се мъчи, недей да страдаш, не се самообвинявай, не се самонаранявай за грешките на някой друг.‘‘
И тогава му казах, използвайки следните думи „Защото аз се опитах да ти помогна и да изгоня духа на баща ти, за да сме добре, а той най-вероятно се е изсмял и е казал „НЕ АЗ, А ТИ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕШ!‘‘ … Както и стана. Тази среща беше поредното доказателство, че наистина има нещо „необяснимо“ в действията му и в така създалата се ситуация, но не мога да се справя сама. Надявам се на вашата помощ и подкрепа!!!
Единственото, което успях да разбера при един от последните ни разговори е, че е ходил да му четат Кипряновите молитви, въпреки, че аз му казах, че за неговия случай трябват Василиевите, но пак е някакъв напредък.
Вече повече от месец не сме заедно, но аз не мога да го забравя, самия факт, че пиша тук и че продължавам да искам да му помогна, въпреки, че не е до мен значи за мен много. Обичам го и искам да се оправи, искам отново човека, с който се запознах и да сме заедно щастливи! Искам си обратно моя човек !!!!
Междувременно миналата седмица ходих на гледачка, която пък ми каза, че има магия… а сега де ? В крайна сметка не знам магия ли има ? Обсебен ли е ?
Без ваша помощ няма и как да разбера, защото от смъртта на баща му са минали 4г., точно колкото и от раздялата му с първата му сериозна приятелка, която според гледачката му е направила магията. Просто събитията съвпадат и за обикновен човек като мен и невъзможно да се справя сама.


Ще съм безкрайно БЛАГОДАРНА, на всички отзовали се, които ще ми дадат някакви насоки, разяснения, информация и каквото и да било само всичко да се оправи и да сме щастливи отново заедно. А и да не сме … ако не е било писано и за него не съм неговата любима, аз пак искам да му помогна. БЛАГОДАРЯ ВИ!
В училището на живота няма почивни дни...

Неактивен Libra777

 • Практици
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 631
 • Karma: +53/-2
 • Пепелта на феникс
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #1 -: 9 Декември 2018 00:26:14, Неделя »
Прекрасно нещо е да се опитваш да помогнеш на важен за теб човек, но не и когато го "пазиш" от опасност, която не съществува...  :) Нека те успокоя - приятелят ти не е обладан от дух, нито му е направена магия. Възможните причини да реши да се разделите са точно две - едната е, че чувствата му към теб са изчезнали, а другата - има някакви сериозни психични отклонения, които го провокират да мисли по не особено адекватен начин, провокиран от които психични отклонения е създал някакъв страшен филм, в който е забъркал и теб. Моят съвет е да слезеш на земята, да стъпиш здраво на нея и да помислиш трезво и обективно над ситуацията. Всичките тези теории, които разви, логично ли звучат или просто ти се иска да звучат, за да оправдаеш по някакъв начин факта, че не сте заедно? Може би ти е твърде неприятно от това и си склонна да приемеш абсол'тно всяка една възможна теория, в която се крие зрънце надежда, че пак може да сте заедно. А и фактът, че момчето е ходило на психиатър, според мен е достатъчно показателен и сам по себе си е отговор на въпроса ти защо се държи по странен, неадекватен начин... Гарантирам, че няма нито магия, нито дух, нито някакво друго свръхестествено обяснение на ситуацията. Вдишай дълбоко и се успокой! Не е здравословно за теб да се вкарваш в такива филми, току виж и ти си докараш някое психично заболяване, та после психиатрите и на теб да не могат да намерят диагноза и хапчетата да не ти помагат...
Съдбата е избор за смелите и предопределеност за слабите

Неактивен Cernunnos

 • Специален достъп
 • Jr. Member
 • *****
 • Публикации: 72
 • Karma: +13/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #2 -: 9 Декември 2018 01:03:50, Неделя »
И не на последно място -  гледачките грешат до доказване на противното... повечето са печалбари мошеници, каквато е и тази, с която си разговаряла!
"...да се отнасям с недоверие към това, което разправят разни чудотворци и магьосници в своите заклинания, отпъждания на духове и други подобни действия. Да не отглеждам пъдпъдъци..."
- Марк Аврелий

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #3 -: 9 Декември 2018 03:20:33, Неделя »
Здравей, Saint_Brigid! Както Libra777 и Cernunnos писаха бившият ти вече приятел няма ни магия, ни обсебване.
За сметка на това пък от прочетеното стигам до извода, че е толкова зает да мрази мъртвият си вече баща понеже не му е оставил наследство, че от омраза си е увредил психиката. Повярвай няма по-лесен начин да си увредиш психиката от безпочвената омраза. Ти го описваш като добър човек, но я се замисли дали е добър щом може да мрази така? И дали изобщо е читав човек щом вместо да постига всичко сам той продължава след 4 години още да хленчи, че видиш ли тате не му е оставил нищо?!? Даже нервни кризи прави от това...
Според мен приятелят ти е завършен егоист със лабилна психика който очаква друг да се грижи за него и като не се получи изпада в кризи.
А ти се вземи в ръце и го преживей! Били сте заедно само две седмици все пак. Запитай се колкото и да е красив и да те привлича трябва ли ти такъв човек до теб? Той постоянно е в депресия, има нарушения на съня и вечно е по психиатри неможейки да преживее факта, че баща му не му оставил нищо видиш ли. Такъв човек до живот ще е все по психиатри и психолози. Ами ако останете заедно и заимате и деца? Ти какво??? Ще се грижиш и за децата и за баща им ли? И тея деца какво ще видят от такъв неуравновесен и изтъкан от омраза баща? Помисли си...

Искам да поговоря с някой вещ по тази тема и хора, които няма да ме сочат с пръст и да ме обявяват за ''луда''.

Ти определено не си луда, но тоя льохман може да те подлуди. Бягай далеч от него - той не е добър човек!
И понеже освен всичко друго съм и ясновидка ще ти хвърля едни карти да ти кажа какво те очаква следващите 5 месеца. :)

"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #4 -: 9 Декември 2018 03:47:49, Неделя »
Декември и януари ще са много тежки за теб в емоционално състояние. Трябва да вземеш решение относно една любов и това те съсипва. (това се припокрива и от писаното от теб мисля...)
Февруари ще се запознаеш с някой който ще ти окаже голяма помощ. Картата е "покровител" което  е човек с власт, било бизнесмен или някой на висок пост. Също така този човек може да ти е само приятел, но може да е и мъж с който в един момент да завържете връзка. За съжаление не мога да ти кажа кое важи за теб в този момент.
Март и април на където духне вятъра натам и ти. Това показва, че си нерешителна и трудно вземаш решения. Водиш се по акъла на хората и те често те подвеждат.

Това от картите. А сега малко и от мен. Картите показват какво би могло да се случи ако живееш и действаш по начина по който го прави и до сега. Но картите показват само какво би могло да се случи, а ти сама ковеш съдбата си. Т.е. ако искаш да промениш съдбата си трябва да промениш начина си на действие и на мислене.
Предлагам ти да започнеш като се освободиш от чувствата си към този човек. Наплачи се, изживей мъката си и продължи напред.
След това започни да работиш над себе си. При нова връзка не бързай да отдаваш чувствата си от първия миг. За две седмици една връзка все още не е връзка. Това е влюбване, емоция, страст, но не и любов. Не бързай и да обсипваш с грижи партньора си от първия ден и не се стреми да му решаваш проблемите. Той ти е партньор, а не дете. Да не говорим, че тръгвайки да решаваш неговите проблеми му отнемаш мъжкото самочувствие и това го отблъсква от теб.
Друго... Ако имаш нужда от морална подкрепа или съвет тук във форума сме винаги на разположение. А ако имаш желание можеш да пробваш и някой от практиките ни. Магията е достъпна за всеки който има желание да учи и да се развива.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Saint_Brigid

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 21
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #5 -: 9 Декември 2018 12:27:36, Неделя »
Благодаря за отговорите и за картите!
Техники-оппитах, но за сега без резултат...
Иначе бяхме заедно 3 месеца(да малко е, но..). Казах 2 седмици, защото толкова беше "цветя и рози" после се започна с глупостите и не знам защо вече 2 месеца немога да го преживея.
Постоянно мисля за него, връщат се хубавите спомени и ме натажават. Не искам никой покрай мен и постоянно плача-вкъщи, на работа.. и не знам как да изляза от тази ситуация.. осъзнавам, че ако не се справя сама няма кой да ми помагне, осъзнавам че ще става все по зле .. но немога да го "забравя"/преодолея. Все си мисля, че всичко ще се оправи и ще ме потърси. А това не се случва и .. от това най-боли.. и сега и на картите .. Божее още 2 месеца [wacko] [wizard]  в това състояние...
В училището на живота няма почивни дни...

Неактивен Saint_Brigid

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 21
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #6 -: 9 Декември 2018 12:31:48, Неделя »
P.S. ясно ми е, че всеки сам кове съдбата си и карти и други подобни са само инструмент в ръцете ни/Ви.
Не искам да изнаглявам, но това решение относно любовта, може ли да ми поясните. Трябва да го взема в смисъл да приключа или да бъда отнова с този човек?
В училището на живота няма почивни дни...

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #7 -: 9 Декември 2018 12:32:53, Неделя »
и сега и на картите .. Божее още 2 месеца [wacko] [wizard]  в това състояние...
Дали ще са два месеца или два дена зависи само от теб.
Намери нещо което да държи умът ти зает. Гледай филми, чети книги или просто пренареди стаята си или и направи малък козметичен ремонт. Като пренареждаш и изхвърляш нещата които отдавна не ползваш си повтаряй на ум " Изхвърлям всичко непотребно от живота си, за да направя място на нови и хубави неща и емоции.".
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #8 -: 9 Декември 2018 12:34:28, Неделя »
Трябва да го взема в смисъл да приключа или да бъда отнова с този човек?
Трябва да приключиш - да го превъзмогнеш.
А и вече ти писах, той не е добър човек. Той е егоист и алчен. Ще си търси жена която да го издържа понеже... Ами такъв е човека.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Saint_Brigid

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 21
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #9 -: 9 Декември 2018 14:43:39, Неделя »
Благодаря за съветите  [victory]
В училището на живота няма почивни дни...

Неактивен Saint_Brigid

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 21
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #10 -: 9 Декември 2018 19:28:10, Неделя »
Цеци_Вихронрав
позволявам си пак да питам нещо ... (понеже днес по рано четях през телефона и нямах особено време да осмисля задълбочено нещата, а сега вече имам) и ми направи МНОГО СИЛНО впечатление думата ''алчен'', та искам да попитам това лично мнение ли е от написаното от мен или го ''видя''.
В училището на живота няма почивни дни...

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #11 -: 9 Декември 2018 19:46:46, Неделя »
та искам да попитам това лично мнение ли е от написаното от мен или го ''видя''.
Редактиране на публикация
Видях го.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Saint_Brigid

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 21
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #12 -: 9 Декември 2018 20:16:22, Неделя »
Става ми все по интересно .. и по някакъв странен начин спокойно ... а дали може да науча нещо повече... честно казано измъчвам се от ситуацията не толкова от това какво АЗ чувствам, а от това той какво мисли и чувства, защото той отказва да говори с мен и да ми обясни защо стигнахме до тук. По-точно казва, че няма обяснение и за това аз дълбая ли, дълбая ли .. и страдам ли страдам ли .. и се самообвинявам и се самонаранявам ...


П.С. Обещах на себе си, че след утре ще приключа всякакъв контакт с него, но сега се замислям дали изобщо да го моля за тази услуга, за която мислех да го моля...естествено цялата идея ми е да се видим и да разговаряме, но ... не знам какво да правя.
В училището на живота няма почивни дни...

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #13 -: 9 Декември 2018 21:13:31, Неделя »
На мен взе да ми става изморително. Искам да ти помогна, но ти упорито не искаш да видиш истината.
Омаял те е, за да те свали, възползвал се е и те е зарязал. Нищо ново под слънцето. На около 20г. и аз бях така излъгана - после захитрях. ;)
Според Таро този човек не струва. Той е алчен и пресметлив. Търси изгода във всичко и все някой друг му е виновен.
Казвам ти и като човек и като ясновидка бягай далеч от него. Ако искаш ме послушай, ако не бягай подире му докато тотално съсипе и живота и психиката ти.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
Re: Обсебване или Магия?
« Отговор #14 -: 9 Декември 2018 21:14:48, Неделя »
а от това той какво мисли и чувства, защото той отказва да говори с мен и да ми обясни защо стигнахме до тук.
Ама как да ти обясни? Искаш да ти признае, че е женкар и използвач ли? Е няма да си признае...
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен