Младите, пък особено тия, които идват след мен предимно са... погълнати от социалните мрежи, именно заради начина на живот. Всекидневно се натъквам на различни хора и понякога размишлявам над поведението им (работата ми е такава - на моменти динамична, в други - нищо).
Та, забелязала съм, че днешните момичета са приели даден външен вид за пример и постижение. В повечето случаи е трудно (и финансово) да имаш едновременно мигли, екстейшъни, джуки (ей тия хиалуронови устни

, дано правилно съм го написала), цици (е, съжалявам, ама под бюст аз разбирам друго), талия и още много. И понеже е трудно, то по-лесно с фотошопчета и други подобни програми да се постигне всичко. Идва "красотата", идва интереса. Жалко, но факт. В противоположния случай - момчетата пък са толкова спънати в ръцете или погълнати в колите си, че единствения вариант "мацките" да видят "мечовците" (Мерцедесите и т.н.) е да си покажат новите джанти за 600 лв. или... Разбирате ме. Все пак се радвам, че това са все още някакъв процент от хората, който обаче за жалост расте...
Другото, признайте си, са свалките. На колко от вас не се е случвало да ви се включват непознати, с думите "Как си, бебче?", "Ко пр красавице?" или подобни. И замисляйки се върху това, единственото, до което стигам е, че на мъжете в днешно време не им стиска - да излязат, да се запознаят, да имат срещи и т.н. Може би поради липса на нещо като его, самочувствие, пари, знам ли?!
В моята работа е забранено ползването на телефони по време на смяна и признавам си - това оказа доста добро влияние на личния ми живот. С приятели се виждаме по често, търсим личния контакт. Често ползвам фейсбук, за да се чувам с приятели и колеги, които са далеч. Но факт е, че социалните мрежи завладяват обществото все повече.