Отворена дискусия > МАГИЯ

Малко инфо относно двама звяра

<< < (6/8) > >>

Balanar:
Всъщност усетих точно обратното на това което очаквах и това ме учуди. Пробвал съм 4, 5 пъти инвокация, но само тази последната беше толкова силна като усещане. Въпреки че не отричам нищо като възможно съм склонен да вярвам, че всичко е плод на илюзия, която се достига чрез ритуала. Под илюзия имам в предвид вътрешно преживяване, причинено не от самото божество, а от мен самия.

theshadow:
Balanar... Има такова нещо - несъзнавано или неосъзнато, което масово грешно се превежда на български от немски като подсъзнание или безсъзнателно (всъщност не иде реч за нещо под нашето съзнание, нито за изпадане в безсъзнание, а за огромна област от неща, които не се осъзнават от разума ни, но ги има в психиката ни)... Съответно и... Някои от нещата, касаещи преживяванията при инвокация, са с източник несъзнаваното (т.е. са неща, които не се осъзнават от разума, но може да станат осъзнати от него при определени условия)... Надявам се това да е изяснило защо преживяването при една инвокация може да няма общо с очакванията за това преживяване, които се изграждат на ниво разум (осъзнаване)...

В страни от темата- затова в старите книги за магия си правели труда да опишат, че при инвокация може да се полудее... Ненаучно обяснено- наистина може да се полудее, ако не се знае коя е реалността... Защото ако несъзнаваното няма да има корекция от разума и то може да генерира буквално всякакви фантазии- и приеме ли ги разума за реалност... Тогава край със здравата психика...

Balanar:
Трудно мога да си обясня нещо просто така, без да съм изпитал. Има логика в това, което казваш, но защо пък съм изпитал точно това. Как съм имал достъп до точно този тип енергия и усещания, а не към някои други. Идеята за неосъзнаваното я разбрах, но не мога да я свържа с това преживяване.

theshadow:
Balanar... Психиката е сложно устроена... При транс (който е необходимо условие за направата на инвокация), тя започва да работи по начин, по който не работи в нормалното будно състояние... Така се достъпва несъзнаваното в много по-голяма степен, отколкото би се достъпило при будно състояние... Достъпил си това, което е имало в психиката ти и то е станало от неосъзнато в осъзнато... Неосъзнатото обаче не е безопасна област- понякога съдържа и неприятни неща... В този смисъл- имал си късмет с това, което се е получило като краен резултат, при условие, че си подходил по този начин и не си имал реална защита...

Balanar:
Един вид съм заобиколил психическия ми цензур и съм се оставил на произвола. А за каква защита говориш.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия