Отворена дискусия > МАГИЯ

Малко инфо относно двама звяра

<< < (4/8) > >>

Solomon:
Първоначално и аз имах интерес към евокацията, просто защото всички хаос магьосници ползваха евокация...Добре че беше Сянката да ми каже, че евокацията за нищо не става (но все пак, защо да не върши работа, ако се използват всички елементи, които се използват при програмиране на ситуация, например ? Явно има нещо, щом като всички хаос магьосници ползват евокация, знаейки че такива същества не съществуват...)

theshadow:
Соломон... Причината да я ползват евокацията е конформизъм... А ако се съчетае със слаб ум... Филмиране... Някои не знаят каква е реалността... Онези, които не знаят каква е реалността - лесно се разделят с нея и... Историята с евокацията при добро развитие на обстоятелствата завършва с психиатър за евокиращия, а при лошо развитие на обстоятелствата... Таковата... Не се отива при психиатър и... Увредата може да се превърне в непоправима...

Евокация - не... Но може да се ползва и се ползва инвокацията... Там е друго... Там е възможно да се приложи и програмирането на ситуация...

Solomon:
Конформизъм значи...ясно...благодаря. :)

Balanar:
Имал си интерес към евокацията просто защото всички хаос магьосници я правят и добре, че беше сянката, за да ти каже, че е глупост ми звучи странно.
Хаос практиците използват всичко, което намерят за правилно и ефективно. Важното е да действа и има ефект относно желаната цел. И аз не вярвам в призоваването на същества, но ако при някой действа нека си го прави и вярва. Относно инвокацията от личен опит казвам, че добре изпълнена може да предизвика много силни усещания и промени.

Привет на всички :)

Цеци_Вихронрав:
evocation [¸evə´keiʃən]
 n
 1. евокация, призоваване (на дух); възбуждане, пресъздаване (на настроение и пр.);
 2. юрид. предаване дело на по-висша инстанция;
 3. мед. възбуда.

invocation [¸invə´keiʃən]
 n
 1. призоваване, призив; обръщение; зов, повик, молитва (към Бог, божество); поет. инвокация, реторическо обръщение към муза (особ. в начало на епическо произведение);
 2. заклинание.

На мен и двете ми звучат много сходни, ако не еднакви. Но съм съгласна с Баланар, че в магията всичко което действа може да се ползва с една забележка, че никога не трябва да забравяме коя е действителността.
И понеже не ме бива с обясненията да го направя с пример...
Аз не вярвам в Бог (не ми е логично съществуването му), но винаги при магически практики и най-вече при програмиране го призовавам и това действа. И действа, не защото Бог съществува, а защото това призоваване ме вкарва в нужния транс. Също така визуализирам животните си на силата, себе си като огън, земя, въздух или вода (според нуждата) и т.н. Не рядко когато съм напрегната и се страхувам визуализирам звяр или по-скоро демон който стои до мен и ми дава сила да се изправя срещу дадено предизвикателство.
И да се върнем на евокацията и инвокацията. Лошото по форумите и книгите за магия е, че никой не обяснява на начинаещите, че всичките тези демони и божества дето ги инвокират и евокират не са реални, а само плод на фантазия и визуализация с цел постигане на определен транс който да доведе до програмиране на нещо си... И липсата на такова едно обяснение води до последиците които Сянка изреди за хората с по-лабилна психика и най-вече за тези на които им липсва критично мислене или направо си им липсва тази опция да мислят.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия