Не, не е забавно. Ужасно е. Но е факт. Колко вкоренени са вярванията им.
Суеверието е страшно нещо и води до наистина ужасни последици, но... От друга страна се замислям... Допустимо е някой неграмотен да е суеверен до степен под страх от магия да направи какво ли не, но хора получили поне средно образование се предполага да могат да мислят и мислейки да видят, да разберат, че няма как яйце, косъм и конец да навредят както и да са аранжирани - примерно...
И се отклонявам от темата, но напоследък наблюдавам тенденция на повечето хора да не им се мисли, а това е страшно...
Пресен пример от миналата седмица. Шефката ми иска даден препарат да го разредя 1 към 30. Т.е. на една единица препарат да сложа 30 единици вода. И и обяснявам, че разтвора ще стане твърде силен понеже това е на 30 литра вода да сложа 1 литър препарат, а тя ми спори, че не съм права и разтвор 1 към 30 е 100 грама на 30 литра?!? И търпеливо и обяснявам, че тогава става 1 към 300, но мацето спори и даже ми вади елка да смята... Как го сметна не погледнах, но така и не я убедих. На другият ден, явно след като се е допитала до мъж си (шефа) ми се обяснява, че тя продавачката така и казала и затова ме подвела и мен. И шефка или не не се сдържах и я питах тя защо така лековерно приема думите на друг вместо да помисли и да сметне сама? Ама явно и тя мрази да мисли, а за архитект учи...
Та няма по-страшно от немислещи хора, пред тях магията ряпа да яде...
А аз поради немислеща шефка вчера си подадох предизвестието за напускане.

Мога да се справя с всяка магия, но държа да работя за мислещи хора.