ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Наркотиците
Libra777:
Позицията ми е малко скандална, но...
Заставам на страната на крайностите. По средата е уравновесено, а балансът на мен ми е твърде скучен, когато се поддържа дълго. Ако ще съм ядосана, нека бъда ядосана до самия предел на емоцията - искам да си я изживея цялата колкото се може по-силно. Ако съм щастлива, отново искам да изпитам цялата мощ на своето щастие... Защо да живев без да съм усетила красотата на всяка емоция в най-неподправения й суров вид? Ако днес ще ям вредна храна, от сутринта до вечерта ще поглъщам САМО вредна храна, и то в промишлени количества... А седмицата след това ще се храня маниакално здравословно (като онези хора, които следят всяка една калория, не слагат захар в устата си и пазаруват само от БИО щанда). Ако ще тренирам, ще бъда крайно отдадена в тренировката и ще я направя така, че да бъде колкото се може по-пълноценна. Ако днес съм решила да не тренирам, а да мързелувам, то ще се отдам на мързела си изцяло и няма да си мръдна пръста за каквото и да е... И така нататък.
Интересното на живота се състои в крайностите. Ако сме през цялото време "в златната среда", пропускаме всичко, което стои извън средносатистическото и посредственото. Не са само вредни, само лоши и само глупави... Крайностите понякога са ни необходими.
Solar:
--- Цитат на: Libra777 в 25 Октомври 2020 23:40:55, Неделя ---Крайностите понякога са ни необходими.
--- Край на цитат ---
Разбирам и съм съгласна до определена степен. Също мисля, че ако някаква крайност може да ти даде този първоначален тласък към справяне със ситуацията, много хубаво, все трябва да се започне някак. Но живот в крайността не може да се поддържа. Ако ще хапваш вредно, цял ден ще хапваш вредно. Ама няма да можеш да го поддържаш този начин на хранене, за да си здрава. Това важи за всичко според мен. За мен балансът не е скучен, а напротив - по този начин можеш да изпиташ от всичко по малко или по много. Зависи как си го направи човек.
Не мисля, че има човек, който да живее постоянно в баланс- не, всеки се отдава на крайности. Но винаги се стреми да върне баланса в живота си, защото иначе ще е трудно да функционира само на крайност.
Toara:
Имам някакъв технически проблем и по-дългите ми отговори (3) изчезнаха. Явно е късно за пиле като мен. Имах предвид само 1 -- крайностите могат да бъдат нормализирани. Непушач за мен е крайност. Това не значи, че ги подкрепям -- не непушачите, а крайностите :)
Яка книга по темата -- Atomic Habits.
Toara:
"Не мисля, че има човек, който да живее постоянно в баланс- не, всеки се отдава на крайности. Но винаги се стреми да върне баланса в живота си, защото иначе ще е трудно да функционира само на крайност."
Ами подсъзнанието си има определена хомеостаза, която за него си е нормалното. Това не значи, че е ок за човека, като цяло. А пък то си се стреми към него. Това е и магията като инструмент за лична трансформация. Да пренамести този вътрешен баланс, поне според мен.
Извинявам се, че цитирам по този начин.
theshadow:
--- Цитат ---Реално погледнато няма такова нещо като магия, има само технология, която не разбираш как работи.
--- Край на цитат ---
Току що даде много точно определение за магия... Магията е наука и науката е магия... Достатъчно дълго учените са били обявявани за магьосници и горени на клади, така че с увереност да мога да твърдя, че магията е наука и науката е магия... При това не е необходимо условие да не разбираш как работи... Напротив- много по-приятно е, когато разбираш как например работи електромагнетизма или как функционира нервната система и се възползваш максимално от това...
Останалото там- суеверия и прочие- те са суеверия и прочие, а не магия...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия