Отворена дискусия > МАГИЯ

Ролята на магията при решаване на проблеми

<< < (8/9) > >>

Astaroth:

--- Цитат на: Rommel в 25 Май 2019 12:21:23, Събота ---не е добра идея да се използват магически умения за разрешаването на ежедневни проблеми
--- Край на цитат ---

Ако се вземе предвид факта, че за почти всички ежедневни проблеми има доказани и изпробвани решения на нивото на тези проблеми, да съгласен съм...Магията според мен би следвало да се използва за по-висши цели, НО това си е лично мое мнение. Всеки е свободен да я използва според разбиранията си. Аз съм ок със всичко което не наранява без причина, иначе казано непотърсено зло. А причината за мен е една единствена - самозащита/защита.

Цеци_Вихронрав:
И още нещо...

--- Цитат на: Rommel в 25 Май 2019 12:59:39, Събота ---Или пък да използваме друг пример в същия контекст:Спортист има желание да стане Световен шампион. В Бъдещето съществува варианта да стане , но и да не стане. Започва да пълни с Енеригя варианта в който да стане. Но той не е чувал за пирамиди  , или за начините да борави с енергии и затова работи със своето тяло. Тренира , търпи лишения и травми и пълни варианта с жизнената си сила Енергия ..и накрая става
--- Край на цитат ---

Дай да се разберем... Магията не ти замества труда, тя само ти помага.
Или иначе казано ако спортиста не тренира колкото и да си програмира победите пак няма да спечели.
При програмиране на ситуация се иска намерение, визуализация на желаното, зареждане на всичко с енергия и изстрелване в пространството. От там насетне следва действие.
Защото аз мога да си програмирам голяма заплата, но ако не си мръдна четирибуквието, за да си намеря работа ще получа заплата в шестък.

Започваш с примерите си да ми звучиш като кифлите дето идват да ми искат талисмани за пари. Диалога ни звучи долу-горе така:

-Искам талисман за пари!
-Добре, от къде трябва да дойдат тези пари?
-???
Кофлата гледа питащо и неразбиращо. И аз питам:
-Добре де, от собствен бизнес ли? От работа ли? От наследство ли? От богат мъж ли? От хазарт ли?
-Ами дай да е от наследство.
-Добре, но нали се сещаш, че за да е от наследство някой твой богат близък трябва да умре? Имаш ли богат близък който искаш да умре?
И докато изричам горното вече вря и кипя, а кифлата:
-Оххх, ми не се замислих, че ще трябва някой да умре. Добре де нека е от богат мъж.
-Добре, но нали се сещаш, че ще бъдеш финансово зависима от този мъж и ако не му ходиш по водата ще те зареже и ще намери друга?
-Оххх, тогава и от богат мъж не ща. Ама те така ли действат талисманите? Не може ли да го направиш и да заимам пари?
-Ми не, скъпа!!! Парите нямат навик да падат от небето, а лампата на Аладин е само приказка. Талисмана помага да постигнеш желаното - не ти го дава наготово в ръцете.
И как до сега ни една кифла не поиска талисман за пари които да дойдат от работа???

Та... След всички въпроси които изписваш се питам ти нарочно ли се правиш на прост, за да ни дразниш или наистина не схващаш, че магията помага за постигането на целите ни, но не ни ги дава на готово?!?

Solomon:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 25 Май 2019 21:17:18, Събота ---Ето тук...
Темата е за магията в ежедневието, а ти я отричаш.
Вярно, че спортиста може да постигне всичко само с тренировки, но може и да си помогне малко като си програмира най-добрите условия натерена примерно.

--- Край на цитат ---
Ами...той толкова наспами, че вече забрави в коя тема за какво говорим...
*  с извинение аз да бъда спамерът в случая *

Цеци_Вихронрав:
Тази тема я бях забравила...
Напоследък творя магия след магия в ежедневието си и стават безпроблемно.
Последно в понеделник поисках да вляза в личен контакт с един човек дето беше малко вероятно да стане. И все пак си нарекох, че ми е важно да разговарям с него и... Днес същият този човек ми писа, а после говорихме по телефона.
Имаше напоследък моменти в които мислех, че съм загубила способността си да наричам, но... Не съм! Просто бях забравила техниката...

Veleroth:
Аз лично харесвам да подкрепям теорията на демонът на Лаплас. С магия, може да си помогне човек, може да предизвика ситуации и да промени това, което не му харесва до дадена степен, но щом нещо е "писано" да се сблъскаш с него, само ще отлагаш даденото нещо

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия