Отворена дискусия > МАГИЯ

Ролята на магията при решаване на проблеми

<< < (5/9) > >>

Solomon:

--- Цитат на: asa в  4 Септември 2018 15:44:09, Вторник ---Относно хаос магията. Един от методите и способите и е използването на сигили. Какво Ви е мнението и резултатите от използването и? Тъй като тя е в откритата свободна секция предполагам, че тя е с възможно най-слабо действие по сила енергийна практика или греша?  С интерес стъпка по стъпка започвам да събирам информация и да анализирам. Ще се надявам и на помощ от Ваша страна както и от страна на другите съфорумци. Тематиката е изключително интересна и полезна.
--- Край на цитат ---
Сигилите се използват за задаване на цели, които несъзнаваното (или т. грешно нар. подсъзнание) да следва. Не е енергийна практика, а е психология. Целите зададени чрез метода на сигилите не бива да надвишават възможностите на несъзнаваното...това ще рече, че сигил магията може да се ползва за съвсем прости  желания или за не толкова спешни такива, защото по принцип си работи бавно, поради едни причини, които не знам как да изкажа в момента...
Също така сигилите могат да се ползват за средство за концентрация при други магически практики, където се работи с енергия...
Като цяло, бих казал, че сигилите са добра начална точка за всеки, който иска да изучава магия. Из други форуми виждам много хора, които почват да работят със сигили и правят грешката да спрат до там, защото си мислят, че са усвоили великото знание и вече могат всичко...сигилите са само началото.

П.П. Винаги съм отворен към въпроси, стига да знам отговора.

asa:

--- Цитат на: Solomon в  4 Септември 2018 21:54:00, Вторник ---
--- Цитат на: asa в  4 Септември 2018 15:44:09, Вторник ---Относно хаос магията. Един от методите и способите и е използването на сигили. Какво Ви е мнението и резултатите от използването и? Тъй като тя е в откритата свободна секция предполагам, че тя е с възможно най-слабо действие по сила енергийна практика или греша?  С интерес стъпка по стъпка започвам да събирам информация и да анализирам. Ще се надявам и на помощ от Ваша страна както и от страна на другите съфорумци. Тематиката е изключително интересна и полезна.
--- Край на цитат ---
Сигилите се използват за задаване на цели, които несъзнаваното (или т. грешно нар. подсъзнание) да следва. Не е енергийна практика, а е психология. Целите зададени чрез метода на сигилите не бива да надвишават възможностите на несъзнаваното...това ще рече, че сигил магията може да се ползва за съвсем прости  желания или за не толкова спешни такива, защото по принцип си работи бавно, поради едни причини, които не знам как да изкажа в момента...
Също така сигилите могат да се ползват за средство за концентрация при други магически практики, където се работи с енергия...
Като цяло, бих казал, че сигилите са добра начална точка за всеки, който иска да изучава магия. Из други форуми виждам много хора, които почват да работят със сигили и правят грешката да спрат до там, защото си мислят, че са усвоили великото знание и вече могат всичко...сигилите са само началото.

П.П. Винаги съм отворен към въпроси, стига да знам отговора.

--- Край на цитат ---
Да на мене ми приличат на подобие на писма до Вселената от филма Тайната, само че при сигилите имаме още няколко компонента. В интерес на истината съм пробвал много пъти с писма до Вселената и само че си по мой начин. И в повечето случаи е проработвало и то за доста сериозни неща. Безброй пъти ми се е случвало да поискам нещо почти невъзможно към момента на желанието ми но по определен начин, след което забравям за него и след известно време то се случва от само себе си и чак тогава когато се е случило се сещам, че съм го искал. За съжаление не мога да схвана как го правя- Тоест по какъв начин си настройвам съзнанието си, че това което си го пожелая да го имам. Явно има някаква техника, която аз не владея или нещо друго.

Solomon:

--- Цитат на: asa в  5 Септември 2018 20:10:49, Сряда ---Да на мене ми приличат на подобие на писма до Вселената от филма Тайната, само че при сигилите имаме още няколко компонента. В интерес на истината съм пробвал много пъти с писма до Вселената и само че си по мой начин.
--- Край на цитат ---
Може ли да обясниш ти какво правиш ?

asa:

--- Цитат на: Solomon в  5 Септември 2018 23:08:06, Сряда ---
--- Цитат на: asa в  5 Септември 2018 20:10:49, Сряда ---Да на мене ми приличат на подобие на писма до Вселената от филма Тайната, само че при сигилите имаме още няколко компонента. В интерес на истината съм пробвал много пъти с писма до Вселената и само че си по мой начин.
--- Край на цитат ---
Може ли да обясниш ти какво правиш ?

--- Край на цитат ---

Не знам точно как става. Нагласям си психиката, подсъзнателно за дадено желание, което към даден момент е слабо вероятно да се реализира, и то вземе да стане точно в момента, в който съм забравил за него или пък съм се отчаял, че няма да се реализира и съм се отказал от него. За съжаление не знам как го правя, ако знаех тогава щеше да е интересно. Може пък да е съвпадение на събития. Във всеки случай, според мен има някаква система, която ако бъде овладяна би била много полезна. Предполагам, че Вие я владеете вече, но силата на мисълта определено има голяма сила, а владеенето контролирането и насочването и е разковничето на успеха.

theshadow:

@ asa

Системата се нарича "Програмиране на ситуация" и е част от практикумите... Не се дискутира в отриката част на форума... Желаеш ли да кандидатстваш за достъп до практикумите?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия