Отворена дискусия > МАГИЯ
Ролята на магията при решаване на проблеми
posleden:
:)
Цеци_Вихронрав:
Който се опитва да работи денонощно и не вижда, че има нови теми... [wacko]
Ролята на магията при решаване на проблеми?!...
Първо дали си магьосник или не, проблемите те съпътстват цял живот. Ако ги нямаше щяхме да умрем от скука. [biggrin] Ми тъй де... Ако всичко винаги ти е наред и то ще се разплуеш от безметежност...
Колкото до магията... Тя може да помогне малко, но не и да реши проблема изцяло.
Т.е. след като направиш нужната магия, ако не си мръднеш и четирибуквието, за да решиш проблема ще си стоиш затънал в... проблеми. [biggrin]
asa:
Да наистина. Кои проблеми може да реши магията? До къде се простират нейните възможностти? Теоретично би трябвало да може да реши всичко, но практически до къде се простира силата и?
theshadow:
Навремето, когато бях в графата на тийновете, се запознах с един човек, от който за известно време се учех... Та той казваше да си харесам една единствена сфера на магията и да се развивам само в нея, защото познанията са толкова много, че един човешки живот няма да ми стигне за повече... Тогава не повярвах... Мислех си, че много, много, ама колко ли да са много тези познания... И се захващах с всичко, което ми се стореше интересно... От тогава доста вода изтече... Но думите на този човек ги потвърждавам и сега са и мои думи... Хем аз не съм от хората, които се плашат от учене... Наистина един човешки живот не стига да се изучи всичкото и то качествено... А и отделно дето много време се губи да се отсее истината от шарлатанията...
Така че за мен отговорът на въпросите -
--- Цитат ---Кои проблеми може да реши магията? До къде се простират нейните възможностти?
--- Край на цитат ---
гласи простичкото- че решава онези проблеми и се простира като възможности до там, до където сам човек успее да стигне... И затова и не е панацея...
asa:
--- Цитат на: theshadow в 2 Септември 2018 19:42:46, Неделя ---Навремето, когато бях в графата на тийновете, се запознах с един човек, от който за известно време се учех... Та той казваше да си харесам една единствена сфера на магията и да се развивам само в нея, защото познанията са толкова много, че един човешки живот няма да ми стигне за повече... Тогава не повярвах... Мислех си, че много, много, ама колко ли да са много тези познания... И се захващах с всичко, което ми се стореше интересно... От тогава доста вода изтече... Но думите на този човек ги потвърждавам и сега са и мои думи... Хем аз не съм от хората, които се плашат от учене... Наистина един човешки живот не стига да се изучи всичкото и то качествено... А и отделно дето много време се губи да се отсее истината от шарлатанията...
Така че за мен отговорът на въпросите -
--- Цитат ---Кои проблеми може да реши магията? До къде се простират нейните възможностти?
--- Край на цитат ---
гласи простичкото- че решава онези проблеми и се простира като възможности до там, до където сам човек успее да стигне... И затова и не е панацея...
--- Край на цитат ---
има ли класификация на сферите на магията? Кои са те? Тоест имаме основа и от там специализация в определена сфера. Нещо като доктора който първоначално изучава обща медицина, след това специализира тясно в определена област на медицината и накрая практикува. Кои са правилните стъпки за изучаването и овладяването на магията тоест контрола и насочването на енергията и реалзирането на желаното чрез причинно следствената връзка?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия