Отворена дискусия > МАГИЯ

Осъзнато сънуване

(1/1)

Rebeka:
Здравейте знам, че тук може и да не му е мястото, но при положение, че нямам достъп до секцията с Осъзнатото сънуване, желая да ви попитам някои неща, ако е удобно   
Първо леко въведение   

Според книгата на З. за осъзнатото сънуване може да възпроизведем всичко на сън, стига преди това да сме направили през деня няколко тренировки. За сега имам 3 от 3 .. три успешни опита, но само със сънуването на определен човек, чувствата и усещането, което оставя в съзнанието ми. Все още нахлуват и други обекти, които желая да изолирам.
    Много пъти съм чела разни съновници и някои от тях разгадават вярно сънищата, но имам чувството, че сякаш повече аз си ги наричам да ми означават 'това' и те това си означават /като например сънуване на кръв - ще науча истина, огледало - ще се влюбя и т.н./, а в книгата на З. пише, че е погрешно да се тълкуват сънищата като знаци или както той се изразява: 'Сънищата ни показват какво би могло да се случи в миналото и бъдещето. Миналото ни е известно. А пък бъдещето в пространството на варианти е твърде многообразно и за това няма никакви гаранции, че на сън сме видели точно бъдещия сектор, който ще бъде осъществен". Да но аз наистина доста често сънувам.... и в 80% от случаите сънищата ми не са толкова развихрени, а са напълно нормални случки с подсилени чувства и усещания и съм забелязала, че понякога сякаш са ми предизвестие за нещо или за някакво събитие, или сякаш подсъзнанието ми иска да ми каже нещо. А за бъдещия сектор, както автора споменава, за сега съм сънувала само четири пъти едно към едно с реалния ми живот ... чувството беше несравнимо   

Ето ги и въпросчетата ми:
1.Осъзнатото сънуване освен за проектиране на сънища с приятни емоции, които те зареждат сутрин могат ли да се използват за нещо по-полезно?
2.Управлението на Външното намерение може ли да се тренира с осъзнато сънуване?
3.Погрешно ли е наистина да тълкуваме сънищата със съновници или според вътрешно усещане?

Цеци_Вихронрав:
1. Аз лично използвам осъзнато сънуване когато съм в някакъв кошмар. Осъзнавам, че тпва е просто сън и излизам от него или го променям.
2. Не съм пробвала и не зная.
3. Сънищата са начина неосъзнатото в нас да ни каже нещо. Ние виждаме и чуваме много неща, но на осъзнато ниво запомняме само част от тях. Ако умът ни реши, че пропускаме нещо важно ни го предава чрез сънища. При по-динамичен сън се опитвам да разбера какво иска да ми каже собственото ми съзнание.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия