Автор Тема: Метаморфоза. Звезда на хаоса. - част 3  (Прочетена 7660 пъти)

Неактивен theshadow

  • Админ-ДИКТАТОР
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 6192
  • Total likes: 135
  • Karma: +106/-1
    • Профил
Метаморфоза. Звезда на хаоса. - част 3
« -: 26 Декември 2016 11:50:44, Понеделник »
Метаморфоза (преобразяване). Звезда на хаоса.

В LIBER MMM разгледахме какво е това метаморфоза. В LIBER NOX Питър Карол отново се връща към нея. Но изписва в тази част един куп глупости. Отсято- може да се сведат до една техника- метаморфозата в смисъл на превръщане на ума в магическо съзнание, съчетана с работа върху Звездата на хаоса. Останалото, което Питър Карол е писал в LIBER NOX от метаморфозата до частта с Милениум, не си заслужава да се губи времето с него.

Продължаваме с новото. А новото тук е Звездата на хаоса. Тя изглежда така-Другото нейно име е октаграм. Украсява знамената на някои държави (примерно- република Карелия) и до ден днешен. Застъпена е като употреба в религиозната символика на авраамическите религии.

Много преди хаосистите да си я харесат за техен символ, звездата с осем лъча е била използвана и като символ от редица други древни народи, но не за обозначаване на хаос, а напротив- на порядък, съзидание и равновесие, възраждане, пътеводност от типа на множество пътища в различни посоки (свобода на личния избор), светлина, така че хаосистите малко се поизложили да и сменят значението, но това не е чак такава болка за умиране.

Заменянето на лъчите със стрелки в Звездата на хаоса е от средата на 20 век и си има автор - Майкъл Муркок - фентъзи писател. 

Както вече посочих в LIBER MMM, сигилът може да бъде и рисунка. Звездата на хаоса е не само една рисунка, не е и само символ, а е и сигил. 

Задача- Запознаване с още един начин на работа със сигили- такива, които са си вече създадени от някой друг и не се забравят- може да бъдат символи, картини или друго, примерно мантри (има сигили, които са звуци) или да речем определен цвят - принципът на работа с тях е сходен с вече познатият. В случая със задачата - сигилът е готов- това е Звездата на хаоса. Удобна е, ако ще се разглежда като символно представяне на факта, че има много начина да се постигне дадена цел. Влиза се в магически транс (метаморфоза), заявява се намерение и начини на постигането му, свързва се със Звездата на хаоса и се спира до тук. Това не е символ, който може да бъде забравен, понеже е прекалено известен, за да бъде забравен. Тук вече идва различното- работа със сигил, който не подлежи на забравяне. Изследвайте какво се случва. Опишете резултатът в дневника си.

Автор: The Shadow
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.