Отворена дискусия > ОБЩО
Техники за медитация и автохипноза
Jadis:
--- Цитат на: Astaroth в 1 Ноември 2019 11:52:35, Петък --- Май въпроса по-конкретно трябва да е "Как да намерим вдъхновението"...
--- Край на цитат ---
Чудесно предложение. Бих добавила и "Как да открием призванието си?".
Ще се радвам да се включат и другите с мнения, защото мисля, че темата е актуална за всеки човек и всеки един аспект от живота.
Toara:
--- Цитат на: posleden в 7 Октомври 2019 00:40:32, Понеделник ---Когато работя, често изпадам в състояние да не чувам околните - предполагам че е вид медитация.
--- Край на цитат ---
Това описва състоянието на поток от позитивната психология.
"Резултатите от проучването показват, че хората откриват своето щастие и смисъл в живота си тогава, когато работейки по определени задачи попаднат в едно особено състояние на ума. Става дума за състояние на пълна концентрация и поглъщане в някакво занимание. Състояние, сходно със състоянието на екстаз, в което човек попада практически в друга реалност."
[/size]http://4eti.me/potok/
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Toara в 17 Август 2020 13:06:22, Понеделник ---Става дума за състояние на пълна концентрация и поглъщане в някакво занимание.
--- Край на цитат ---
Аз също често изпадам в това състояние и не защото съм погълната от работата, а защото върша нещо механично, което не изисква мисъл и се потапям в медитация. В него момент умът ми просто изключва и си почива. Няма емоции, няма мисъл - нищо!
Jadis:
Отпочинах си последните месеци и се улавям, че все по-лесно ми се получава да изпадна в медитация. Преди се мъчех и не се получваше. Сега идва лесно и неосъзнато. Много е приятно това усещане.
Solar:
Мен снощи ме болеше главата преди заспиване, което го приписвам на количеството стрес, което изпитвам напоследък. Та, реших да помедитирам, защото мисля, че Цеци някъде беше писала (може и да се лъжа), че медитира, като я боли глава. Всичко се случи за секунди; обикновено ми трябват поне 5 минути, за да се настроя, но този път бързо се случиха нещата. Визуализирах си как целият стрес "изтича" от мен. За няма и минута главата спря да ме боли и аз успях да се отпусна и да заспя. Толкова отпочинала не се бях събуждала от доста време насам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия