Отворена дискусия > ОБЩО

Техники за медитация и автохипноза

<< < (5/7) > >>

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: Veleroth в  1 Ноември 2019 01:34:19, Петък ---Ако медитираш докато си в ОС, какво точно се води ?
--- Край на цитат ---

Води се ОС. Ти при осъзнато сънуване вместо да се забавляваш медитираш??? Аз при ОС редовно летя, говоря със животните и със самата земя и... И направо си правя ОС-то фентъзи от класа.

А това, че си програмираш отпускащ сън не е медитация, а по-скоро разтоварваща програма в която се отдаваш на приятни усещания - слънце, вода, ветрец и т.н.. При медитация умишлено опразваш умът си от мисли и усещания.

Jadis:
Не знам дали е за нова тема, но как "чувате" вътрешния си глас? Правите ли нещо специално, за да го чуете. От известно време съм поставена пред избор, касаещ кариерния ми живот и не знам по кой път да поема. Не искам да оставам на старото място, защото усещам, че път за мен тук няма, но нищо ново не се появява на хоризонта и това, което усещам е неяснота и мъгла. Въртя се в омагьосан кръг, от който не виждам изход. Просто не знам накъде да тръгна, а интуицията ми в момена спи. Преди съм имала сънища, които са ми подсказвали какво следва, сега е една пустош. Цялото ми съзнание е обзето от мисълта за кариерата и колебанието, но решението не се появява.
Пробвала съм да се "програмирам" за ОС, в който да получа отговор, но нищо.

Astaroth:

--- Цитат на: Jadis в  1 Ноември 2019 10:47:03, Петък ---Не искам да оставам на старото място, защото усещам, че път за мен тук няма, но нищо ново не се появява на хоризонта и това, което усещам е неяснота и мъгла.
--- Край на цитат ---

Подобна ситуация и при мен. Разликата е, че думичката "място" в моя случай е с малко по-различно значение... Аз го карам на воля и инат... Всеки ден търся нова перспектива и не се отказвам. Приел съм го като изпитание за волята...

Иначе когато се намирам в такава ситуация, чувство на неяснота и мъгла, се опитвам да събера колкото е възможно повече обективна информация за себе си и ситуацията от хората около мен. Често пъти там се крият доста отговори... Образа за теб и самата ситуация, в тяхното съзнание е като да гледаш в огледалото. Показва много неща, абстрахиран от емоциите в теб самия спрямо ситуацията... Емоциите изкривяват погледа над реалността... Сама си го усетила и описала...
--- Цитат на: Jadis в  1 Ноември 2019 10:47:03, Петък ---Цялото ми съзнание е обзето от мисълта за кариерата и колебанието, но решението не се появява.
--- Край на цитат ---

Jadis:

--- Цитат на: Astaroth в  1 Ноември 2019 11:11:30, Петък ---Когато се намирам в такава ситуация, чувство на неяснота и мъгла, се опитвам да събера колкото е възможно повече обективна информация за себе си и ситуацията от хората около мен. Често пъти там се крият доста отговори... Образа за теб и самата ситуация, в тяхното съзнание е като да гледаш в огледалото. Показва много неща, абстрахиран от емоциите в теб самия спрямо ситуацията...
--- Край на цитат ---

Съгласна съм, но имам чувството, че от това лутане се разболях. Ето вече 2 месеца боря хрема и кихавица, а толкова дълго никога не е било. Разчопквам ситуацията от всички ъгли и страни, опитвам се да я погледна отстрани, отвътре, отвсякъде и най-вече да открия къде греша и какво ми пречи да направя крачка напред. Емоцията е само едната нишка, която ме дърпа назад и не ми позволява да се откъсна.
Хората около мен са прагматици и когато обсъждам ситуацията в повечето случаи ми казват: "Спокойно, ще се появи твоето нещо. Имай търпение." Естествено не пропускат да ми кажат, че аз съм си избрала навремето да правя това нещо и че съм изгублиа ценни години и сега промяната ще е по-трудна. Никой не е предполагал навремето, че ще се обърна на 180* и ще търся нова реализация. Дори и картите ми на почти всяко теглене ми показват "пътища", но засега мълчат по кой път да тръгна   ;)

Astaroth:

--- Цитат на: Jadis в  1 Ноември 2019 11:42:02, Петък ---Естествено не пропускат да ми кажат, че аз съм си избрала навремето да правя това нещо и че съм изгублиа ценни години и сега промяната ще е по-трудна.
--- Край на цитат ---

Това пък ми е най-любимото... И като ти кажат така - какво? Най-много да ти сложат още тежест около врата... Точно онзи ден имах скандал поради същата причина. А това, че промяната ще е трудна... Ако има достатъчно силен заряд и ясна посока хич не е трудна. За посоката и по-конкретно как да я намерим нека другите да споделят мнение. И мен искрено ме вълнува, защото съм си намерил временно решение което ще закърпи нещата, но не искам да оставам там завинаги. Май въпроса по-конкретно трябва да е "Как да намерим вдъхновението"...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия