Отворена дискусия > ОБЩО
Техники за медитация и автохипноза
Jadis:
Много интересно е това със стреса и връзката с пропаданията. А тогава как да тълкувам усещанията за вибрации по цялото тяло малко преди заспиване или това, което наричат сънна парализа. Действително е много по-неприятно отколкото пропадането, защото при първото ти се иска да мръднеш, но не можеш и сякаш нещо те притиска отгоре.
Libra777:
При сънна парализа не съм усещала нещо като вибрации(но по принцип съм наобратно на хората за всичко, така че вероятно е нормално)... Няма нищо страшно в това, стига да запазиш самообладание и да изчакаш парализата сама да си отиде. Мисля, че функцията на това нещо е да предпази тялото да не се нараниш, докато сънуваш... А защо се случва понякога в будно състояние - надявам се по-запознатите от нас да споделят.
theshadow:
--- Цитат на: Jadis в 30 Октомври 2019 16:23:38, Сряда ---Много интересно е това със стреса и връзката с пропаданията. А тогава как да тълкувам усещанията за вибрации по цялото тяло малко преди заспиване или това, което наричат сънна парализа. Действително е много по-неприятно отколкото пропадането, защото при първото ти се иска да мръднеш, но не можеш и сякаш нещо те притиска отгоре.
--- Край на цитат ---
Усещането на вибрации не е сънна парализа... Сънната парализа от своя страна е често срещано състояние... Тя е възникваща за кратко неспособност за движение, говорене при заспиване или събуждане... Може да е придружено от халюцинации понякога или с разни по-необикновени усещания и възприятия... И може да уплаши неподготвен за съществуването на подобно нещо човек... Но не е опасна, ако говорим за здрав човек (без зависимости, без биполярно разстройство и прочието), минава от самосебе си до няколко минути...
theshadow:
--- Цитат на: Libra777 в 30 Октомври 2019 12:49:13, Сряда ---Систематично... Не чак. Но чувството наистина не ми е неприятно [umnik]
Май да взема да те послушам за почивката...
--- Край на цитат ---
:)
Veleroth:
Пиша тук, защото не знам колко е удачно да отворя тема само защото имам въпрос свързан със същото нещо. Ако медитираш докато си в ОС, какво точно се води ? Имам предвид, че си програмирам съня за определена ситуация. Примерно съм в Хавай и си представям как съм близа до морето и усещам шума на вълните и т.н. Сега въпроса ми е, понеже ме успокоява и ми "прочиства" страховете, мога ли да го нарека медитация?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия