Отворена дискусия > МАГИЯ

Транс

<< < (3/7) > >>

Solomon:

--- Цитат на: Libra777 в 26 Октомври 2018 22:14:04, Петък ---Имам въпрос, който се надявам да не е с грешка от вида "Защо рибите са бозайници?", но съм абсолютен индианец  [pocus]
Като медитирам, обичам да си пускам или някоя скандинавска фолклорна песен, тъй като монотонното биене на тъпан(или какъвто инструмент се ползва) ми помага да вляза в състояние на транс, или да си пусна музика с някоя от "магическите" честоти за седемте чакри. Та въпросът ми е - има ли такива честоти, които са вредни за мозъка, тоест ако медитирам на тях да има някаква опасност? И като цяло ако може някой да ми каже защо различните честоти влияят по различен начин на мозъка, и дали всъщност е така наистина

--- Край на цитат ---
Звуковите честоти имат влияние върху организмите като цяло, известно е че инфразвукът (звук с много ниски честоти, съзнателно недоловим за човешкото ухо), може да причинява чувство на страх, тъга, неудобство и т.н. За онези ''магически'' честоти в Ютюб - не съм експериментирал и не знам...Шаманите обикновено използват тъпани, които издават звук с ниска честота (значи нисък тон), защото не дразни ухото, за разлика от високите тонове и ритъмът е около 200-220 удара в минута...а защо различните честоти влияят по различен начин на мозъка - някой по-компетентен може да каже...

volk22:

--- Цитат на: Solomon в 26 Октомври 2018 23:06:35, Петък ---Звуковите честоти имат влияние върху организмите като цяло
--- Край на цитат ---
В това отношение няма опасност - диапазонът на говорителите не е разчетен на честоти, оказващи пряко влияние върху органите. Виж, въпросът с хармониите е интересен. Бехтерев през втората половина на 19в. разглежда въпроса с влиянието на музиката.

Veleroth:
Случвало ли ви са е да изпаднете в трансово състояние без да разберете и да го осъзнаете, когато излезете от него ?

Цеци_Вихронрав:
Да

Veleroth:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в  8 Февруари 2020 23:36:30, Събота ---Да

--- Край на цитат ---
До колкото разбирам е нещо съвсем нормално и за което не трябва да се тревожа, защото се случва, когато няма нещо което да ме навреди, нали ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия