Отворена дискусия > МАГИЯ
Магията без суеверието
Цеци_Вихронрав:
Здравейте!
Днес ми се случват едни интересни неща...
Говорим си с колегата за магия и една от колежките като пидскочи, като се развилня... Магията не била от Бога, а от Дявола и аз съм била покконичка на Сатаната...
Много се забавлявах с обвиненията и...
Solomon:
Цеци_Вихронрав, питай я, когато Мойсей е хвърлил сопата си пред магьосниците на фараона и тя се е превърнала в змия или когато е окървавил морето, или когато е разделил морето на две, дали също е било магия от Дявола...
theshadow:
Аз такива ги питам стандартното - със самолет дали са летяли, че искам и аз да отида на небето и не къде да е , а в царството небесно... За да ми дадат точен адрес...
Така де, те самолетите това им е работата- летят в небето, таковата... За разлика от някога, в 21 век може да се отиде на небето, ама съвсем приживе таковата, само срещу излишно свободно време и налични пари за самолетен билет... Някои по тарикати имат уменията да летят и... Ами за тях е и по без билет, а ей така...
Таковата, искам да ида при бог, защото бог според библията е на небето... В облаците.... Буквално... Така си пише черно на бяло и даже по стенописите в църквата така буквално е и нарисуван... Ама аз ще ида, че падането на земята от небето за онзи вид ангелчета и богове- лошо било, според същата книга...
И нали падането от небето е лошо нещо- ей го на, онзи дяволът паднал от небето баш там, дето сега са миньорите и се оцапал и... Сега те ти черни магии от дявола... А вероятно на него само един душ му трябвал, колкото да отмие нацапаното... Но... По онова време май нямало душове... И канализацията била за малцина богаташи само... Кофти работата...
И сигурно много го било срам да ходи омазан, защото си създал подземното царство- ад му казват... Да го не гледат колко е омазан, че сигурно му се подигравали... И от там и не случайно черната магия е черна и не само е черна, ами и е нечиста... Само защото дяволът е нечиста сила... Ами не се е къпал, че да е чист, истината казвам- душ си нямал... И сапун сигурно му липсвал... Че и сапунът в миналото не бил по джоба на всеки... Не е като сега, броени стотинки за да кажем Арома и ехе, здравей чистота и бяла чистичка магия... Омекотена с Ленор... Може би и прана с Ариел...
Шегата настрана, но си е повод за цяла тема това - суеверието в магията... Наскоро четох по въпроса в един чуждестранен сайт за магия... И... Ще го преразкажа в отделна тема... Или пък този разговор да го пренеса в отделна тема? Стига да има желаещи за подобна дискусия...
Цеци_Вихронрав:
Давай темата и дискусията.
Аз ще се включа след 18:00, че сега съм на работа и трудно нацелвам миниатюрните букви на телефона.
theshadow:
Ок... То сега и аз от таблет пиша... Да се доредя до лап топ и ще...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия