ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
ЩО Е ТО ЖЕРТВА?
Agena:
Аз бих искала да доразвия поста на Сянка в тази тема,защото като описа практиките си и ритъма на изпълнение,все едно,че аз съм го писала за себе си.Да,много съм упорита,ако нещо не ми се получава,мога да го правя пет,десет,сто пъти,докато стане,но по отношение на графиците в магията съм доста разпиляна.За да се науча на системност,започнах именно това с жертвите и с каляването на волята.След една сериозна практика през 2012 година,спрях изобщо кафето-оттогава не съм го близвала даже,досега помня датата:7 декември 2012 година.Трудно беше в първите два месеца,но след това тази зависимост се преодолява и се чувстваш горд със себе си,че си успял,а това ти дава стимул за напред.Просто,като си поставя някаква цел за изпълнение на нещо,давам обет пред себе си,че ще я постигна.После в резултат на задоволство от собствената си персона мога да изпадна и в трансоподобно състояние и смея да твърдя,че много от нещата ми сработват точно в такова състояние на духа-как да го наречем,радостен сън с отворени очи :))).От 921 съм вземала модела за спазване на график,дисциплината е важна.Колкото до тези,които се правят на жертви в живота,бягам надалеч от тях,защото те са с психика на пораженци,а това е заразно.Освен това,с цел да предизвикат внимание и съжаление,постоянно се оплакват,което си е чста проба енергиен вампиризъм.
listentothewild:
Замислих се за жертвите, така де, хората-жертви. Все повече стават... Някак си сякаш се изкривиха представите им и все повече търсят внимание по този начин. Често съм попадала в ситуации, в които, щом на някой не му отърва, както се казва, и почва да... става мил, благ, невинно обвинен. Ама чудя се - харесва ли им после на тези хора като се погледнат в огледалото? Независимо дали са успели или не да постигнат целта си, то по този начин, тя носи ли удоволствие?
Другия вариант пък се оказват крясъците, виковете, обиди, нападки... И не се ли получават така нещата, защото просто не можем да се извиним и признаем истината такава, каквато е? Май егото на някои хора се оказва най-важното...
Цеци_Вихронрав:
Quote listentothewild ()Ама чудя се - харесва ли им после на тези хора като се погледнат в огледалото? Независимо дали са успели или не да постигнат целта си, то по този начин, тя носи ли удоволствие? Те са два вида. Едните се чувстват жертви понеже не искат да поемат отговорност за своя живот, а другите... Те са интриганти и само се правят на жертви. А като се погледнат в огледалото се виждат като големи манипулатори и това им доставя удоволствие.
listentothewild:
Шарен свят като на сватба. Едните дошли да се наядат, другите - да се напият и съвсем малко - наистина да те подкрепят.
theshadow:
Agena, така е... Дисциплината е важна, но не е начинът спрямо всеки... Аз практикувам в условия на тотална липса на дисциплина... На мястото на дисциплината ми е , че никога не оставям нещо недовършено - така съм в състояние да гоня дадена цел, докато не я постигна, нищо че ми липсва каквато и да било дисциплина, а срокове - много ми е сложно да спазвам...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия