ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
ЩО Е ТО ЖЕРТВА?
Solomon:
Цеци_Вихронрав, за мен правенето на компромис също е жертва, понеже не мога да съм сигурен колко необмислена е била грешката и ако му простя (на приятел примерно) има вероятност пак да напарви същата грешка...а това ще ми коства доста нерви и ядове.
Цеци_Вихронрав:
Ако очакваш да повтори грешката защо да му прощаваш?
Solomon:
Не очаквам, просто казавм, че нищо не е сигурно. В случая губя само доверието си към даден човек, а аз обичам да се доверявам на хората, но малко са хората на които мога да се доверя.
Цеци_Вихронрав:
Ако приемаш компромиса (говорим за разумен компромис) за жертва, то и на теб ти харесва да се изживяваш като жертва в един или друг момент... Ако някой е сгрешил спрямо теб и не изпитваш желание да му простиш по една или друга причина, но въпреки всичко го направиш, то това е жертва, но струва ли си?
Solomon:
В такъв случай не се приемам за жертва, защото макар и да не съм бил напълно сигурен как ще се развият нещата аз сам съм му дал шанс на отсрещния да ме нарани за втори път ( хипотетично )...и излиза така, че и аз също съм си виновен че съм му позволил да ме нарани за втори път. Ето за това не обичам да правя компромиси.
Това дали си струва зависи от човека.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия