Отворена дискусия > ОБЩО

Коментари по LIBER MMM

<< < (6/6)

theshadow:
Почнах да пиша следващият материал, но ще имам нужда от някои уточнения... Основите на хаос магията са на ред по плана... Те са според П.Карол, заложени в ритуал, сигили и сънуване (като ние сигилите ги минахме, тъй като там няма нищо сложно) и освен това трябва да се включи овладяването на поне една система за гадаене, като Карол е изброил някои примерни- карти таро, руни и т.н. - според него няма конкретно значение, а по-натам в книгата не е споменал повече нищо за нито една система за гадаене... Т.е. аз ще опиша ритуал и сънуване... А за гадателската система- нека да я уточним за коя да пиша...

Та... Имате ли предпочитания някакви коя система за гадаене да разгледаме? Предлагайте- като може и да е някоя друга, а не точно карти или руни... Което събере повече гласове, с него ще се занимаваме...

Цеци_Вихронрав:
Аз руните ги ползвам за всичко друго, но не и за гадаене. За картите съм.

Цеци_Вихронрав:
"Чрез система за гадаене, която по същество представлява помощно средство
 за изпадане в лек ясновидски транс, се достъпи точна информация, то
лицето, за което става въпрос- трябва да я потвърди едно към едно и
тогава вече може да се каже, че е бил правилният транс, а не фантазията."

Сянка, тази проверка... Ами хората които мога да попитам по телефона не "Как си?", а "Какво правиш в този момент и къде си?" обикновено ги зная и без ясновидство какво правят. Нещо няма да ми се случи проверката мисля...
Има ли други начини да си проверя правилият транс ли съм достигнала?

Solomon:
theshadow, както се сещаш не съм се занимавал с ясновидство и не мога да дам предложение.

theshadow:
Цеци_Вихронрав, отговор на този въпрос за начина на проверка всеки трябва да намери сам за себе си, понеже удобното за един или пък приложимото от един, може да се окаже неудобно или пък неприложимо за друг...

И един глас за карти... Да видим и другите какво ще желаят... 

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия