Отворена дискусия > ДНЕВНИЦИ

Дневник на Цеци Вихронрав

<< < (3/3)

Цеци_Вихронрав:
Сигила ми действа! Бавно, но си действа. Оборота се кача малко по малко.
А упражнението... На антибиотици съм поради настинка и ще почака да ми се отпуши носа и оправи дишането.

Цеци_Вихронрав:
Вече с отпушен нос и да си отчета, че упражнението си го правя сутрин и вечер.
Няма да описвам подробно как минава упражнението, някъде в закрити секции съм описвала подобни упражнения.
Концентрацията върху обект, звук и образ я постигам веднага тъй като имам опит от други практики.
За сега метаморфозата малко ме затруднява. По-лесно ми е като правя упражнението в добро настроение да предизвикам гняв, отколкото обратното. Ще поработя още малко върху тази техника и ще отчета.
За ритуала ще пиша по-късно тази вечер.

Цеци_Вихронрав:
Като се замисля в магията си нямам ритуали. Ритуала изисква повтаряемост и не търпи промени или импровизации. Поне така пише в тълковният речник.
Но пък си имам ритуал за започване на деня. Трае два часа и всяка сутрин е неизменно един и същ. Променя ли го по една или друга причина за деня, то ставам една много агресивна вещица и всички разбират, че сутрешният ми ритуал е бил нарушен...

Тръгнах да го пиша на шега, но като се замисля си е баш магичен ритуал. Настройва ме да посрещна деня позитивно, вкарва ме в ритъм за работа... Магически ритуал си е.
Транс... По принцип лесно (вече) влизам в работен (ясновидски) транс. Ако ми трябва по-тежък (не се сещам за друго определение) използвам музика, а по някога и танц. Има едни ритми които ми влияят особено. Променят ритъма на сърцето ми, дишането и възприятията. По време на такъв транс преди години влязох с една нестинарка в жаравата и... Бях огън!  
Наблюдавала съм себе си и различните ритми (не всички - само определени) ме вкарват в различен транс. Май е време да взема и да експериментирам с кой транс, какво мога да направя?!?

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия