Отворена дискусия > ДНЕВНИЦИ
Дневник на Solomon
Solomon:
За сигила - определено действа. Напоследък научавам доста нови неща за магията, което ме радва.
Solomon:
Ритуал.
Моят ритуал почва с чертаенето на защитен магически кръг в който ще се работи. За целта се ползва магическа пръчка (ако ли не може и молив или четка, но аз като фен на Хари Потър си бях направил пръчка, така че имам пръчка под ръка ) Кръгът не трябва да е много малък, колкото да побере мага и хаванче със спирт на безопасно разстояние от мага. Когато магът е готов, сяда в кръга, спиртът в хаванчето се пали и концентрацията се насочва към огъня...без да се отделят очи от огъня магът почва да се накланя напред-назад или да извършва въртеливи вдижения с тялото си, няма значение дали въртенето е по часовниковата стрелка или не, достатъчно е движенията да не са много хаотични, да има повторение...и така до навлизане в трансово състояние. В зависимост от желанието (колко е дълго), ритмично с движенията магът може повторно да изговаря желанието си. Ритуалът приключва когато магът реши че желанието му е чуто от Вселената (Или в каквото вярвате там...) с изгасяне на огъня и разваляне на защитния кръг отново с пръчката.
Аз лично бих използвал и шамански тъпан в ритуала за още повече улесняване навлизането в транс, но засега нямам такова чудо под ръка.
Това е.
Solomon:
Случвало ли ви се е когато имате ОС да забравите, че сте в ОС или как д го обясня...да изгубите контрол над него ?
От няколко вечери насам (сутрини по-точно ) имам ОС. И нещото,
което съм забелязал, е че понякога се унасям и сякаш забравям че съм в
ОС, макар и твърдо да съм си потвърдил, че е ОС, като например да си
погледна и преброя пръстите или да видя починал човек (като учителката
ми по БЕЛ например, която я сънувам през 2-3 вечери...) или да извършвам
промени (да променя цвета на цветята например)...та не мога да си
обясня защо се случва така...А и има ли начин, когато усетим, че се
събуждаме и почти сме събудени пак да заспим и да продължим със съня ?
(това нещо съм го правил тая сутрин, но не беше съвсем събуждане, а
изкривяване на съня, преди събуждане...аз питам за случай в който вече
сме почти събудени)
Благодаря предварително !
П.С. А и за покойната ми учителка - сънувам я доста често, какво може да значи ?
theshadow:
По първия въпрос... Възможно е да се загуби отново контрол над сън, в който е имало осъзнаване... Причината е, че сънищата имат определена роля- те са онова, което чисти или пренарежда (подрежда) психиката от натрупани емоции, преживявания, прочие- като го прави под формата на образи, които си вървят по правило със съответното значение (но значението им го няма в съновниците- индивидуално е за всеки)... Тази е и причината да не трябва да се прекалява със стремежа редовно да се сънува осъзнато... Би попречило на дейността на психиката да се поддържа чрез сънищата... Например сънуването на определени хора е част от този процес- има емоции, неща, на които психиката цели да си отреагира по някакъв начин...
По втория въпрос... Има как да се сънува цяла поредица продължения на даден сън- техниката е в края на темата за ОС в хаос магията- върши работа.... По-опростеният вариант за напреднали е само да се поиска с насочване на волята и съзнанието генерира продължение на даден сън- без значение дали е веднага при повторно заспиване или ще е след като е изминал определен период от време...
Solomon:
Благодаря за отговора, Сянка ! Значи не е хубаво всяка вечер да имаме ОС, ще го имам в предвид.
''Например сънуването на определени хора е част от този процес- има емоции, неща,
на които психиката цели да си отреагира по някакъв начин...'' - мда, денят в който учителката ми почина на работното си място, така внезапно, беше шокиращ за цялото училище, още по-шокиращо беше за мен, защото дъщеря й е моя съученичка...не помня да е имало някой друг ден през живота ми в който да съм изпитвал такива силни емоции...но не разбирам как психиката ми ще отреагира позитивно на това, като постоянно ми го припомня....всъщност от една страна наистина ми става хубаво, когато я видя в съня си...но....:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия