Отворена дискусия > ОБЩО
Сигил магия
posleden:
Има морални препятствия, които човек се отказва да преодолее в името на богатството. А и когато всичко започнеш да претегляш в пари ...
Цеци_Вихронрав:
Искаш да ползваш сигил за да забогатееш. Трябва да спазиш следните неща, за да се случи:
3 - Заявяване на намерението
И - Има ли начини за постигането му?
С - Свързване на намерението със символичен носител
И - Интензивен гносис/безразлична празнота
О - Огън
3 - Забравете!
Демек...
З - Заявяваш, че искаш богатство.
И - Търсиш начина по който да го направиш. Т.е. решаваш по какъв начин ще забогатееш. С труд за някого, със свий бизнес или как... Но се очаква да е нещо реално изпълнимо. Няма как да решиш да забогатееш ей така лежейки и те парите да се изсипят от някъде. Те такъв филм няма!
С - Тук си рисуваш сигила
И - Това ми звучи като моментно осъзнаване.
О - Стартираш намерението.
З - Работиш по въпроса без много много да мислиш. Т.е. без да мислиш постоянно за крайния резултат. Или иначе казано, правиш каквото трябва и да става каквото ще.
Не е голяма философия, просто не трябва да си набелязваш неизпълними цели.
Solomon:
posleden, де да живеехме в свят, в който всеки спазваше тези морални граници... За жалост, някои хора вече не признават никакви морални препядствия, а правят всичко за финикийските знаци...
Solomon:
Цеци_Вихронрав, благодаря за обяснението и припомнянето
Странното е, че в други източници не съм срещал въпроса ''Има ли начин за постигането му ?''....както и да е.
Това със забравянето го правя след като създам сигила - например: заявявам много желания и за всяко желание съответно правя сигил, но това нещо го правя за един ден/нощ и наведнъж се насъбират толкова много сигили, че съм забравил кой сигил за какво е (унищожавам листите където съм записал желанията си и където съм конструирал сигила), тоест съзнателно аз не знам кое за какво е, ала несъзнателно знам (тоест подсъзнанието го помни). Това ми улеснява работата, защото когато медитирам над някой сигил, аз не се чудя ''Оф, ама дали ще стане точно това желание...май малко се съмнявам...ами ако не стане...ехх ама..'', тоест не позволявам на съзнанието ми да пречи на подсъзнанието ми (на несъзнаваното.....все още ми е странно да го наричам така)....и така ми е много по-лесно. След ''изпращането'' унищожавам сигила.
Иначе, пробвали ли сте се, имате ли резултати ?
Аз съм пробвал със сигил, който бях направил с цел да помня сънищата си. Това е единственият сигил който не съм унищожил, а го залепих на тавана, точно над леглото ми и си го гледам докато заспя. Мога да кажа, че вече много рядко ми се случва да не помня сънищата си (правя го с цел подготовка за ОС).
Цеци_Вихронрав:
Соломон, аз постоянно си правя сигили за разни неща, само дето не ги унищожавам, а ми стоят по тетрадките. И след време като попадна на някой стар сигил установявам, че съм постигнала исканото.
В един филм за програмиране (Тайната) се казва, че вселената помага на тези които действат, а не чакат всичко на готово. Магията е управление на енергия, енергията е сама по себе си действие. Та не чакай на сигъла да ти свърши работата, той е само патерица както обича да казва Сянка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия