Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Нужда от помощ ...
Solar:
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 14 Септември 2020 10:55:27, Понеделник ---Дай да уточним, какво целиш! Транс, медитация или релакс? Защото техниките са различни, както и състоянията.
--- Край на цитат ---
Опитвам се да медитирам. А пък медитацията не е ли трансово състояние?
Но като цяло техниките за медитация са тези, които ме интересуват.
Цеци_Вихронрав:
Медитацията е... Ако приемем, че умът ни е компютър, то медитацията е програма за рестартиране на компютъра, за да му тръгнат забилите програми.
Транса е друга бира. :) Транс се използва, за да минеш на фаза ясновидство, да програмираш ситуация и т.н. Нестинарите също използват трансово състояние, за да влязат в жарта. И Либра и компания изпадат в транс докато танцуват с огън. Транса просто... Нямам знанията на Сянка да го обясня с научни термини, но транса променя психичната нагласа за момента. Често за бързо достигане на транс се ползват ударни инструменти които малко или много променят сърдечният ритъм и неусетно си в транс.
Ако сега ме накараш да се събуя и вляза в жаравата, ще ме е страх от изгаряне. Когато обаче преди години една нестинарка ме накара да се събуя и да вляза го направих. В него момент обаче бях под въздействието на нестинарската музика, тъпана думкаше и просто знаех, че го мога. А когато вече минавах през жаравата под въздействието на транса се слях и с елемента огън. Нямаш идея колко е прекрасно! Аз бях жаравата, аз бях и огъня. Направо си бях в екстаз.
Solar:
Благодаря за разяснението. А може ли това, което правя аз, да е нещо между двете? Защото имам чувството, че е хем едното, хем другото.
Цеци_Вихронрав:
С времето ще ги изчистиш и разделиш.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия