Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Нужда от помощ ...

<< < (5/6) > >>

Solar:

--- Цитат на: Solomon в 28 Август 2020 19:38:02, Петък ---Solar, няма ориентировъчно време...аз когато съм много изморен само лягам и оставям да текат произволни мисли...а до медитация тогава - я стигам, я не...Остави го да си дойде естествено, ще стане...

--- Край на цитат ---

И аз съм на мнение, че трябва да си дойде естествено. Въпросът е дали мога да го стимулирам по някакъв начин. Но ще опитам да си давам повече време за отпускане.

Другото нещо е, че бях чела някъде, че е хубаво човек да се фокусира върху чакрите си. Та, това е и другата ми дилема - да мисля ли, да не мисля ли?   [wacko]

Libra777:

--- Цитат на: Solar в 28 Август 2020 20:16:13, Петък ---Въпросът е дали мога да го стимулирам по някакъв начин. [wacko]
--- Край на цитат ---

Пробвай като се събудиш сутринта, когато все още в главата ти не е навлязъл ежедневният забързан мисловен поток... Имам предвид веднага щом си отвриш очите, същата минута.

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: Solar в 28 Август 2020 20:16:13, Петък ---Та, това е и другата ми дилема - да мисля ли, да не мисля ли?   
--- Край на цитат ---
Просто се отпусни и започни с релакс. Може да си помогнеш и с музика, а в тубата има и озвучени, където ти казват да почувстваш тежестта на крака, ръце и т.н. Докато слушаш и се отпускаш в един момент ще я докараш или до сън ( в началото май е неизбежно) или до напълно изключване на мозъка, което е и целта на медитацията.

Solar:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 13 Септември 2020 00:54:07, Неделя ---
--- Цитат на: Solar в 28 Август 2020 20:16:13, Петък ---Та, това е и другата ми дилема - да мисля ли, да не мисля ли?   
--- Край на цитат ---
Просто се отпусни и започни с релакс. Може да си помогнеш и с музика, а в тубата има и озвучени, където ти казват да почувстваш тежестта на крака, ръце и т.н. Докато слушаш и се отпускаш в един момент ще я докараш или до сън ( в началото май е неизбежно) или до напълно изключване на мозъка, което е и целта на медитацията.

--- Край на цитат ---

Ами в последно време мисля, че имам напредък. Вече няколко пъти успях да изпадна в трансово състояние. Не се получава всеки път, но пък се радвам, че се получава изобщо. Музика не съм пробвала, защото ме е страх, че ще започна върху нея да се фокусирам. Но пък няма как да съм 100% сигурна, ако не пробвам. Това ще бъде следващата ми задача, благодаря! :)

Цеци_Вихронрав:
Дай да уточним, какво целиш! Транс, медитация или релакс? Защото техниките са различни, както и състоянията.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия