Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Нужда от помощ ...
Solomon:
Solar, възможно е да си психически натоварена и затова да не ти се получава...можеш да си дадеш малко повечко време за да достигнеш медитация...
Libra777:
--- Цитат на: Solar в 28 Август 2020 10:24:03, Петък ---Реших и аз да се включа, че май съм в грешка. Аз от няколко месеца насам се опитвам да медитирам, но като че ли никога не ми се получава. Никога не мога напълно да се отърва от мислите си. Точно когато реша, че вече няма повече накъде, някаква мисъл ме връхлита.
Относно музика, досега не съм пробвала, но имам чувството, че това само ще ме разсейва, имайки предвид, че по принцип ми трябва гробна тишина, за да се концентрирам.
Възможно ли е причината да е, че не си давам достатъчно време да изпадна в това състояние? Нетърпелива ли съм? Или пък трябва да практикувам повече?
--- Край на цитат ---
Случвало ли ти се е когато си леко уморена на работа/в училище, за няколко секунди или дори минути да се отнесеш, гледайки в една точка и не мислейки за нищо? Ако да, значи вече си изпадала в състояние на медитация... Опитай се да си спомниш тогавашното усещане и да го предизвикаш съзнателно.
Когато неканена мисъл ти дойде нагости в ума, не се опитвай да я "пъдиш", а я остави да премине свободно, без да задържаш вниманието си върху нея. Не се противопоставяй на мисловния поток и като цяло не налагай насилие над волята си, за да спреш да мислиш... Трябва да се случи по естествен начин.
Solar:
--- Цитат на: Solomon в 28 Август 2020 17:09:29, Петък ---Solar, възможно е да си психически натоварена и затова да не ти се получава...можеш да си дадеш малко повечко време за да достигнеш медитация...
--- Край на цитат ---
Можеш ли да ми дадеш някакво време, ориентировъчно разбира се, с което да се съобразявам, Соломон? Има ли нещо като "твърде малко", или "твърде много"?
Solar:
Иначе, Либра- да, случвало ми се е. Като че ли повече, когато бях в училище. Сега моментите са все по-редки. Но пък другото, което е - никога не съм целенасочено изпадала в такъв "транс". А сега, когато искам и правя нещо, за да го постигна - ми, не става.
Относно мислите, не се опитвам да ги пъдя, а по-скоро те нямат край. Както казах, тамън си помисля, че всичко съм обходила, и изскочи нещо друго.
Solomon:
Solar, няма ориентировъчно време...аз когато съм много изморен само лягам и оставям да текат произволни мисли...а до медитация тогава - я стигам, я не...Остави го да си дойде естествено, ще стане...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия