ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Скромност или наглост ?
Цеци_Вихронрав:
Quote Neshama ()Мили другарчета, аз получих това, за което дойдох тук. Довиждане и всичко хубаво.
А дали???
Цеци_Вихронрав:
Quote Solomon ()Арогантният човек ще каже ''Ти не можеш, но виж - аз мога!'', а човекът със самочувствие ще каже ''Нещо не ти се получава, дай да те науча''.
Прав си, Соломон. Но много оъти наглия и арогантния нямат повече знания от скромния, но това не им пречи да искат да го учат и поучават.
theshadow:
Solomon, покрай мнението ти за ученето, се сещам за Буда, на който се приписва следното-
"Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел."
Но всъщност автор на цитираното е не Буда, а е Албер Камю... Та по същество...Не понасям идеята за учители и ученици... Според мен всеки си има своя път и си върви по него... Допада ми мнението на Камю... Затова и в този форум няма изживявания като училище- няма учители, няма ученици- всички сме практикуващи... Всеки е на своя си път и когато пътищата ни се пресекът - вървим един до друг... Така е и в практиките... Затова и тук има секция от затворените, в която всеки дава предложение за практика- който желае, а после работим по предложеното всички...
Цеци_Вихронрав:
Quote theshadow ()Така е и в практиките... Затова и тук има секция от затворените, в която всеки дава предложение за практика- който желае, а после работим по предложеното всички...
Даммм
Цеци_Вихронрав:
Последен, благодаря, че разчисти. Задължена съм ти...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия