ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Скромност или наглост ?

(1/10) > >>

Solomon:
Играем си ние шах с един мой съученик на учителската катедра. Учителката идва и ни пита с усмвка ''Кой е по-добър ? ''. ''Той по принцип е по-добрият'' - казвам аз, ''Ехх, ама сега той ме бие'' - отговаря съученикът ми. След като чу думите ни, учителката каза ''Много сте скромни, момчета...но за жалост в тия времена скромността не е толкова добро качество, дори на моменти трябва да сте нагли, иначе ще ви смачкат....затова трябва да сте силни, но не говоря за физическа сила разбира се, а имам предвид морално - да отстоявате позицията си.......  ''
От този ден нататък реших да не прекалявам със скромността.
А вие какво мислите по въпроса ?

Цеци_Вихронрав:
Да си скромен в никакъв случай не означава да се подценяваш и да оставяш всички да ти се качат на главата.
Скромен значи да осазнаваш колко си добър без да се подценяваш или надценяваш, но да не парадираш със това.

Цеци_Вихронрав:
И все пак учителката ти е права. Сега прогресират само наглите, манипулаторите и интересчиите.

Solomon:
Quote Цеци_Вихронрав ()Скромен значи да осазнаваш колко си добър без да се подценяваш или надценяваш, но да не парадираш със това.Напълно съм наясно с това. Но сякаш, тези които се бият в гърдите и казват колко са добри публично повече изпъкват. Виждал съм и случаи в които им се подиграват също.

Quote Цеци_Вихронрав ()И все пак учителката ти е права. Сега прогресират само наглите, манипулаторите и интересчиите. За жалост.

Neshama:
Първият пост на Цеци по темата мисля, че я изчерпва
За жалост много хора, особено такива, които са осъзнали как нищо
не могат, бият тъпан в стил "вижре ме колко съм велик".
Най-добрата позиция е златната среда - не парадираш дъс себе си, но и не се правиш на ощипан :)
Имах една колежка, "голям" инженер, а всъщност въздух под налягане. И лишото беше не толкова, че си вярваше, а ме успя да заблуди собственика на фирмата за дълго време. От което имале несправедливо потърпевши.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия