ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
А според вас отмъщението справедливост ли е ?
Цеци_Вихронрав:
ShaAngreal, напълно съм съгласна с теб, но... Винаги има едно НО...
Никога не отмъщавам за дребни дрязги - не ми е нормално. Но... Слаба съм в теорията, затова да си дам пример.
По-горе споменах полицайката която направи всичко възможно да не осъдят нападателят ми. С действията или по-скоро с бездействието си тази жена първо ми загуби цялата вяра в системата и на полиция и на съд. Да не говорим, че аз отидох с разбито лице, цялата в кръв смачкана и сдъвкана и и се молех да ме пусне да отида на лекар след като разпознах извършителя, а след това да ме разпитва, но... Ето го но-то... Тя ми отговори, че нямала нерви после да идва в болницата да ме разпитва. И така разпит 3 часа, аз не спрях да кървя, а накрая и не ми прати съдебен лекар...
В следствие на нейните действия или бездействие (повтарям се ) в момента съм със зъбни протези и разбито здраве.
Е колкото и да се старая да съм бяла и добра и да не отмъщавам... Само като си помисля, че и на други хора е вредила с това най-вече бездействие (проверих), просто се почувствах длъжна да я спра.
Заслугата да не е вече полицайка е моя. Тя се оказа със по-слаба психика от мен, а аз умея да използвам думите и ги използвах така, че да я поканят да напусне. И не съжалявам, че постъпих така.
theshadow:
ShaAngreal, точно подобно на Цеци- това щях да отметна и аз- не се обръща внимание на агресора, същият започва да се изживява като велик и почва да вреди и на други хора... Въпрос на принцип е агресорът да си го отнася, за да няма още пострадали от него... Но се иска усет, както и Цеци писа, за какво ще се хвърлят усилия да се отмъсти... И какъв е човекът... Таковата и още един нюанс има, за който се сещам... Може да бъде илюстриран с-
"" Един гуру имал двама ученика. Веднъж те направили една и съща грешка, но гуруто единият от учениците си наказал с по-тежко наказание от другия. Тогава онзи, който бил наказан с по-тежко наказание, казал:- Но учителю, та нали и двамата направихме една и съща грешка! Тогава защо ни наказваш различно?
А отговорът на гуруто бил:
- Какъв ще бъде резултатът, ако изсипеш шепа сол в чаша вода и какъв ще бъде резултатът, ако изсипеш същата шепа сол в река Ганг? ""
ShaAngreal:
Да, разбирам
Това е един от вечните ми въпроси, да помогнеш или не. Цеци Вихронрав, признавам си, че не съм поставяна пред такъв избор и от моята камбанария в момента, по скоро бих оставила съдбата да си каже думата... от друга страна, да разкриеш истината не е точно отмъщение, макар че за потърпевшия може да изглежда така. Аз като Стрелец много обичам истината и не ми е удобно с лъжи и лицемерие, така че бореца за справедливост в мен много ти се зарадва :)
Тъй като преглеждам разни теми тук - много ми е забавно как се справяш в ситуации! И тази, която разказа тук, и онази с момчетата и топката. Всъщност ти се възхищавам аз съзнателно не бих го правила, тъй като не искам да се въвличам в енергията на другите и после да се налага да си отработвам разни неща. Но имам още да уча тук, още повече, че нещата около мен наистина се разрешават, след като им обърна внимание.
nqmaznachenie:
Интересна тема с доста интересни отговори, но тук май всеки е прав са себе си ... Дали е справидливост мисля че не. Не е редно да се отмъщава, няма смисъл от това. Тук обаче трябва да кажа че аз отмъщавам винаги. Не че би променило нещо работата е там, че някой ти прави лошо и ти държиш да се почувства и той зле .. много хора са на същия пронцип но малко признават ...
Цеци_Вихронрав:
Quote nqmaznachenie ()Не е редно да се отмъщава, няма смисъл от това.Аз пък смятам, че е напълно редно тоя дето ме обезобрази от бой да му се начупят всичките пръсти на ръцете, за да не може да бие други жени. Не говоря за отмъщение, а просто мисля, че така е редно. Крумови закони...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия