ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Бързо изцеляване на рани
Цеци_Вихронрав:
Крема може да се ползва и за кожни проблеми и понеже е само от ядливи общо взето неща може да се гълта като илач за язва.
Skully:
Този крем в хладилник ли се съхранява после и колко време горе-долу може да се ползва? Около литър общо мазнина ще стигне за доста дълго време.
Срещу изгаряне препоръчвам да си гледате в къщи алое. При изгаряне, режеш си едно листо и си вадиш гела отвътре. Най-лесно става като разрежеш листото напречно и обереш гела с лъжица. Алоето облекчава болката, успокоява раздразнението и има регенериращо действие. Едва ли е толкова ефективно, колкото мазилото на Цеци, но е подходящо за първа помощ. Може и да се пласира цяло листо и да се ползва за суха кожа и при слънчево изгаряне. Има и много други ползи от него, а и си е хубаво да имаш цвете в къщи. Променя енергията в стаята.
angelix:
Аз бях чела,че етеричното масло от лавандула помага при изгаряне и рани.
angelix:
Няколко капки лавандула в лъжичка базово масло (може да е кокосово,зехтин дори става) и мажеш през два часа.
listentothewild:
За нашия вълшебен крем да кажа...
Аз малко на око го правя вече, държа в хладилник и ползвам, докато свърши...
За рани - почиствам първо с кислородна вода, после мажа. Ако раната е дълбока - слагам намазано тампонче и така спя. На сутринта всичко е чистичко...
И също... За прекрасните вещици да кажа - идеален илач за коса. Ползвам като маска на принципа - колкото повече, толкова повече (време за стоене с маската) и резултата е страхотна, мека коса като рекламите на скъпи шампоани. :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия