ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Карти Таро и Оракули

<< < (16/18) > >>

Цеци_Вихронрав:
Значи да разбирам, че е имало период в живота ти в който ти си изпитвал само омраза към всички и всичко? Дори и към близките си ли?

listentothewild:
Quote Maxx () "Търсех" 16-те ключа на Ада, пишех "книгата" си "Щепоти на демони" и да кажа "хранех се с хора" е доста пресилено, но не толкова. Тогава във вените ми течеше смразяващата омраза и "цветът й беше син"... Така ми идва да го напиша. Това е част от едно минало, което не трябва да забравям, за да не се повтори.
Maxx, аз пък пиша от години. Първоначално на музи, в последствие - постоянно. И до днес развивам въображението си, но избрах да пиша реалистично. Въпреки това, във всяка написана история има колкото реалност, толкова и фантастика. Неслучайно е и понятието "метафора" в литературата. Трябва да правим разлика между реално възможното и онова, което ни се ще да е такова. 

Maxx:
Цеци_Вихронрав, да. И ги прежалих всичките. Сега отивам при тях.

listentothewild, да, така е. И се старая да го правя, но не знам колко ми се получава.

Благодаря ви и се радвам, че минах оттук!

Все пак наистина ми показа някой посока!

hecate_trivia:
Здравейте!
Доколкото знам, гадаенето е това което усещаш на момента, тоест виждаш картата ( не е задължително да е карта, може да е и друго средство) и тя ти "говори". В какво тогава се е изразявало пророкуването на Делфийският Оракул?
P.S. Ако някой проявява желание мога да обясня за начина по който тя е получавала своите "видения".

theshadow:
Картата таро, а и каквото и да е друго средство, няма как да "говори"... Картата таро е само една хартия... Ясновидството не е до усещания... По-сложно е...

Делфийският оракул... Е служил за политически цели... Там не е имало реално ясновидство... Самата постройка на начина, по който са се случвали нещата с пророкуването, е показателен - че се гони власт чрез влияние над политици, а не нещо друго... То всъщност това и води в един момент до западането и съответно изчезването на храма на Аполон в Делфи- когато се пробват да "пророкуват" как да се водят гръко-персийските войни - съответно се получава не точно по пророчеството и от там насетне последствията за храма са ясни...

Ако те интересува самото ясновидство, а не точно делфийският оракул- имам обяснения, но са в закритите секции от форума...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия