ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Карти Таро и Оракули

<< < (14/18) > >>

theshadow:
Цеци_Вихронрав, профилът на Форер не е писан за конкретна група хора...  Не е била такава целта му... Целта му е била единствено да са общи нещата вътре в него- и те са, т.е. няма конкретика.... Затова е налучкване...

И да- преиначена версия на ефекта на Форер се ползва и от врачки-ментета и прочие ментетата... Тези същите и имена ""познават"" като изреждат най-често срещани - понякога само на първа буква, понякога директно - и като налучкат име и край, черната магия на лековерния им е в кърпа вързана...

Гледах го на видеозапис този номер с ""познаването"" на  името в демонстрация на човек, умишлено лъжещ, че е медиум... И духът като му заговори на първи букви и по логика медиумът ""позна"" името на дядото, дето починал и така оплете горкия опечален, че онзи сам снесе цялата информация, а медиумът си приписа заслугите за ""познаването"" на всичко, което човекът беше  подведен да разкрие и човекът не се усети...   После приложи разни трикове за познаване на още трима-четирима, някои от тях от невярващи в духове, ги обърна на вярващи... Накрая от коректност събра хората и им обясни какво е правил... Полезно видео беше....

Та... Темата се отклони... По същество- на едно мнение съм с теб относно това каква трябва да е целта на гледането...

theshadow:
От един блог- sha-tarrot.blogspot.bg

""Таро чака да види как ще се формира личността. ""

Брей, това цветната хартия какво чакала... И аз да не зная... Ама добре би било и цветната хартия някой да и обясни какво е това личност и в кой възрастов период от човешкия живот се формира, че да не чака ей тъй по без да знае нищо по темата... Пък аз и аха да забравя, че никой не твърди, че хартийката е разумна... Е, ами щом хартийката ще чака такива работи... Ще да е разумна, а?  Цветна е, значи е разумна...  Освен ако не е черно-бяла, но пък сега чак толкова няма да и диря кусур на разума на хартийката... 

Само да се оплача, че освен всичко останало хартийката всъщност , цитирам

""Таро по същество е обръщане за информация към дясното. "" - дясното мозъчно полукълбо се има предвид...

Странно, ама според хартийката , от която е направен учебника ми по биологична психология, от който в университета устройство на мозък се учи- човешкият мозък отказва да бъде с наивистичното устройство, натъкмено набързо от автора на материала в блога и вървящо в подкрепа на горното цитирано твърдение за това как работи таро и защо така и не се стига до заветната конкретика от година, дата, цифра...

От развихреното въображение на блогъра също така това ме изуми много, цитирам-

""Има хора, и тароистите са сред тях, които имат по-добре изградени връзки между лявото и дясното. ""

Ей, тези тароисти като някакви мутанти, цапнати в устройството на мозъка, а?!!! И това не го знаех... Мдам...

Относно това-

""Т.е. науката да не е толкова арогантна. ""

Работата е там, че науката, освен арогантна, често пъти е и безпощадна... Много...

Цеци_Вихронрав:
Сянка, аз самата до преди да дойда в този форум също мислех, че картите гадаят, а не аз. Но при условие, че цял живот съм слушала от баба си изречения от типа "боба каза..." си беше нормално да мисля така, още повече, че тоя боб не я подведе нито веднъж...
Та мисълта ми е, че на всеки му трябва време (къде повече, къде по-малко) да види нещата от научна гледна точка...

theshadow:
Цеци_Вихронрав, онази жена, дето ме учеше на контрол в ясновидството, на нея официално духовете и го говореха и като не искаше духовете да и говорят за някой човек и духовете почваха едни техни си празници да празнуват...  Тя знае , че няма духове.... Изборът и беше, че не може всеки да се дореди до нея и да я ползва за ясновидство... На тесен кръг хора само се показваше на какво е способна и то не за щяло и за нещяло... Та затова - тя нищо, а те там едните духове, ако не са в празник, таковата, почват да и го говорят... 

Мисълта ми е, че това е начин да се скрие кой е отговорникът по гадаенето...

Аналогично, защо и бобът да не гледа... Или и картите... И като се заинатят бобът и картите и не искат да гледат- който иска, нека спори с тях защо не искат... Сигурно и кафето в тази графа успешно ще се вмести... И други подобни- също...

Освен това най-хубавите като изработка невидими руни са тези руни, които не се виждат... Ако Пратчет е казал истината.... Но аз имам склонност някакси да твърдя, че е бил казал самата истина за невидимите руни...

Но... Към това което картите гледат - ами не го виждам как ще да вървят обяснения , примерно за тароисти-мутанти, дет ги е цапнало да имат някакви специални мутации във връзките между лявото и дясното полукълбо на мозъка, неприсъщи за целокупното човечество и описани с научното ""по-добре изградени"" ... Или мутантите костенурки-нинджа ще трябва да си подадат оставките и да отстъпят място на тароистите-мутанти... Мдам...

Цеци_Вихронрав:
Това с духовете ми харесва, но не ми се получава да го ползвам понеже ме избива на смях.
За сметка на това аз системно не мога да си намеря картите. И не се шегувам... Оставям ги на бюрото си и ако не съм в кондиция да ясновидствам и не мога да ги намеря. Уж бяха на бюрото, а цялата къща обръщам и... Няма ги... Даже и сега се оглеждам за тях, ама тцъ... Когато обаче ме "сърбят ръцете" да гледам ги откривам и без да ги търся, че и по странно време... Из онзи ден рано преди работа ми изби на ясновидство и картите много удобно се оказаха пред телевизора...
А сега ми го обясни това по научному. Защото според програмистина у нас това било поради вродената ми разпиляност и хаоса който винаги ме съпътства...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия