ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Карти Таро и Оракули

<< < (6/18) > >>

Амрита:
Благодаря, Theshadow! Ще използвам утрешния свободен ден за това, както и за други приятни четива. 

Здравей ShaAngreal!  

Задавам въпроса, който ме вълнува силно, но все още не мога да взема окончателно решение. Обмислям сериозно да напусна сегашната си работа. Какви ще са последствията от това?
1. Седмица мечове - изправена, 2.Магьосник мечове - обърнат, 3 Асо мечове - обърната 

Само да попитам, нали трите карти се тълкуват като 1. близко минало 2. настояще и 3. близко бъдеще? Поне така са представени отговорите в енциклопедията по Таро и пак въпросът е за работа.

В случай, че се тълкуват по този начин, бих дала следното тълкуване:

1. Това са може би минали разочарования и излъгани очаквания, свързани с работата...
2. В настоящето посредствена работа, която ограбва времето и потенциала на питащия.
3. Болезнено и трудно ново начало. Невъзможност за раждане за дете или спонтанен аборт... (Знам, че не питам за това, но този въпрос също ме вълнува адски много и тъй като видях, че асо мечове изправена може да означава раждане на дете, логично си мисля, че обърнато асо може да означава точно обратното).        

За съжаление не виждам нищо положително в тези карти, дали все пак има нещо положително? Благодаря предварително!

ShaAngreal:
Quote Амрита ()Задавам въпроса, който ме вълнува силно, но все още не мога да взема окончателно решение.
Обмислям сериозно да напусна сегашната си работа. Какви ще са последствията от това?
1. Седмица мечове - изправена, 2.Магьосник мечове - обърнат, 3 Асо мечове - обърната 

Само да попитам, нали трите карти се тълкуват като 1. близко минало 2. настояще и 3. близко бъдеще? Поне така са представени отговорите в енциклопедията по Таро и пак въпросът е за работа.Здравей!
А ти често ли си задавала този въпрос? Помниш ли в началото, какви карти излизаха?

Подредбите от три карти могат да се тълкуват по доста начини, но важи този, който ти си избереш.
Би могло да е също - Ситуация - Проблем - Съвет 
или Проблем - Причина - Решение.
Важното е преди да редиш, да решиш коя подредба ще ползваш.

За картите, които си изтеглила - не ти отговарят, какви ще са последствията, а че вече си загубила твърде много енергия и че не си запозната с "цялата истина". Има нещо скрито или някой те мами... съзнателно те манипулира.

Всичките карти говорят за скрита истина и невъзможност да се решиш да следваш собствения си път. Оставяш се на общественото мнение и нагласи да те ръководят.

Защо си мисля, че твърде често си задавала въпросът - не ти отговарят пряко, а описват ситуацията ти.

Имаме само мечове от елементите, което говори за ментална ситуация, т.е. това е нещо, което касае сферата на ума - трябва да се решиш и то ползвайки въздухът - разум и логика. 
Нямаме нито жезли - действия, активност, нито пентакли - проявление, физическо ниво, така че тази комбинация показва, че ти самата не си стигнала момента, в който да си сигурна, че ще го направиш, за да се види определено бъдеще. 

Комбинацията показва твоята нерешителност... като че е изтръгнат живецът (О Маг) и не може да заяви истината дори пред себе си.

Засега О Маг ни казва, че се съмняваш в себе си дали можеш да се справиш и неувереност, която те кара да се чувстваш скована и затънала в нещо безнадеждно и неприятно. А комбинацията с О Асо Меч - съзнателно подадена невярна информация, с цел някой да бъде манипулиран - така я усещам.

Съветът тук е да изправиш Мага и Асото Меч, за да видиш реалната ситуация. Би могла да извадиш тези две карти и да помедитираш с тях, за да ти се изяснят нещата или просто да разбереш, какво искат да ти кажат

Има една подредба на Хайо Банхаф - Избор - 

3 - 1 - 5
7
        4 - 2 - 6

Всяка една редица показва как ще се развие ситуацията при съответното решение. 
7 - описва въпросът, ситуацията.
Аз често ползвам тази подредба, когато се чудя нещо

Надявам се да съм ти била полезна И разбира се съм отворена за коментари.

Амрита:
Благодарямного за отделеното време и усилия! Мисля, че много точно долови емоционалното мисъстояние по въпроса. Междудругото си помислих, че ОМаг показва моята тотална
обърканост и неувереност в ситуацията, но реших, че си внушавам, тъй като знам
как се чувствам и затова потърсих друго значение. Досега не съм питала картите какво
мислят дали е по-добре за мен да напусна. Сега питам за първи път. 

Ситуацията ми е следната: през юни ме съкратиха от фирмата, в която бях
работила почти шест години (заедно с всичките ми колеги) заради прекратяване на този проект и се озовах на
борсата. През август ми предложиха наново да започна по друг нов коренно
различен проект. Работата ми няма нищо общо с предишната освен,  че същата фирма ми е работодател. Въобще не бях сигурна, че искам тази работа,но под влияние на мъжа ми и на две приятелки започнах. Сега си чувствам ужасно
неудовлетворена, стресирана и чувствам, че няма да мога да издържа много дълго,
просто ще се разболея. От НОИ ми казаха, че до няколко месеца имам право да се
върна на борсата и да си използвам останалите шест месеца със същото обезщетение
и да продължа да си търся друга работа.
А защо не си търся нова работа в момента ли? Ами защото мобилният ми телефон е
заключен по цял ден в едно шкафче и няма кой работодател да ме намери (преди
телефоните си бяха при нас на бюрата и въобще не е имало такъв полицейски
режим).  

"Комбинацията показва твоятанерешителност... като че е изтръгнат живецът (О Маг) и не може да заяви
истината дори пред себе си. Засега О Маг ни казва, че се съмняваш в себе си
дали можеш да се справиш и неувереност, която те кара да се чувстваш скована и затънала
в нещо безнадеждно и неприятно."

Да, точно това
е начинът, по който се чувствам. Изрази го абсолютно точно, все едно прочете
мислите и емоциите ми…

Искам да тепитам при подредбата на Хайо Банхафкакво означават картите от едно до шест, как да ги тълкувам? Рових в интернет,
но не намерих такава подредба на Хайо Банхаф.
Или са четири или повече от седем, но не намерих със седем карти.   

ShaAngreal:
Здравей, Амрита!
Първо ми се иска да уточня, че всъщност като питаме картите, ние питаме самите себе си. Не картите ни отговарят, колкото се отваряме за по-финни нива на разбиране. Може и да си наясно с това, но за всеки случай, да не стане объркване, че самите карти са със собствено съзнание Разбира се ние ги одухотворяваме, доколкото можем да го правим с всеки предмет, в който влагаме мисъл и намерение.

Много добре си усетила О Маг и все повече ще се доверяваш на интуицията си, когато ползваш таро

Прощавай, очевидно не съм обяснила добре подредбата, а и имам и правописна грешка за името му 
Хайо Банцхаф - Избор -

3 - 1 - 5
7
    4 - 2 - 6

7 описва ситуацията,
3 - 1 - 5 са комбинация, която описва едната възможност - четат се заедно като история, която се развива,
4 - 2 - 6, описват, какво ще стане ако избереш другата опция.

А числата показват как подреждаш картите

Поздрави!

Сега като се замисля, обърнатото Асо Меч може да показва и съзнателното възпрепятстване на комуникации и информация. 
Стига да обърнеш Мага, всичко ще се подреди.
Можеш да питаш как да го направиш или да си помедитираш по въпроса.

Амрита:
Благодаря
много!

Искам да
попитам как е най-добре да задам въпроса си? Аз лично мисля, че е най-добре да
го задам във връзка с най-главния си приоритет. Парите не са водещите в случая,
но все пак трябва да си осигуря някакъв екзистенц минимум.  

Какъв избор
да направя, за да мога по-бързо и с лекота да имам здраво дете?
1. Да напусна сегашната си работа и да се върна на борсата?
2. Да остана на сегашната си работа и да стискам със зъби докато изляза по
майчинство? (Последното е много под въпрос при този стрес и преумора. Но пък кой знае. Случват се и чудеса...)

Мога ли така да комбинирам де факто два въпроса?  Ще получа ли точен отговор или разводнявам питането си?  

Или просто питам: Да напусна работа или
да остана на нея? И вероятно ще получа отговор какво да очаквам в двата случая,
независимо какви са приоритетите ми?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия