Тези дни в магазин за минерали и бижута дочух как две дами си говореха с продавачката. Едната каза, че много и харесал един минерал (май тигрово око си беше харесала), но се притеснявала дали и отговаря на зодията. И се присетих, че съвсем съм си зарязала темата за камъните. Пък и освен да пиша кой камък какви магически и лечебни свойства има е хубаво да напиша и как да си изберем камък.
Вярно, че всеки камък отговаря на някоя от зодиите. Няма да пиша кой на коя зодия, в нета има достатъчно информация по темата. Искам да споделя, че освен, това всеки камък носи и различно магическо въздействие или различна енергия. И когато влезем в магазин за минерали не е задължително да търсим камък който отговаря на зодията ни. Може да потърсим такъв който ще засили определена енергия или най-добре на усет... За себе си съм установила, че като избера камък на усет и после проверя каква енергия засилва този камък установявам, че интуитивно съм избрала най-правилният към момента камък.
Та така... Като сте сред много минерали и търсите своя просто се отпуснете, не мислете за зодии и други такива а разгледайте камъните и им се насладете, пипнете ги, почувствайте ги и вашият камък ще ви намери сам.
Последният път влязох в същият магазин с ясното съзнание, че ми трябва зелен нефрит. И докато разглеждах да открия въпросният нефрит попаднах на аметист който толкова ми хареса, че го купих независимо, че вече си имам голям и красив аметист. А нефритите които предлагаха в момента бяха красиви, но нито един не ми изглеждаше като да го сложа на верижка на врата си.
Та когато избирате своят камък се оставете изцяло на вътрешният си усет.