Отворена дискусия > КАМЪНИ И МИНЕРАЛИ

Как да си изберем камък

<< < (2/6) > >>

Цеци_Вихронрав:
Тези които не чувстваш като свои ще дойде момент когато от вътре ще ти дойде да подариш на друг и на този друг те ще донесат много късмет.

listentothewild:
Цеци_Вихронрав, случвало ми се е. 
Дори като се замисля, понякога като дам "на заем" (момичета сме  ) и... "на заем" го превръщам в завинаги (по усет). 

По себе си съм забелязала и друго. В дадени моменти, различни камъни сами ме влекат. От вътре ми идва да сложа точно определен, да го нося или нещо подобно. Малко променихме идеята на темата, но като цяло в свързана с камъните.

И също, това, което съм научила от теб, мисля е добре да го споделя. Ако камъкът (или каквото и да е бижу) се счупи, значи те е предпазил от нещо. Нали така? 

Цеци_Вихронрав:
Ахам...

asa:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 27 Декември 2015 10:09:42, Неделя ---След като изберете своят камък е хубаво и да ги изчистите и заредите.
Според приятел геолог който обработва и продава минерали камъните помнят или по-скоро задържат известно време енергията на този който ги е държал в ръце. И понеже докато дойде камъка до вас е минал през много ръце е хубаво да се изчисти.
Изчистването става като го държите известно време под течаща вода, а вечерта го сложете в паничка в която предварително сте поръсили пласт сол и го оставете през цялата нощ на лунна светлина. Хубаво е това изчистване и зареждане да става поне веднъж месечно и по пълнолуние.
Според поверията солта с кристалната си структура изчиства, а луната зарежда камъка.

--- Край на цитат ---

Здравей,
Има ли значение в морска сол или готварска? Възможно ли е съдът в който се прави очистването и последващото зареждане да се зареди също с отрицателна енергия? Солта също се използва за очистване в много практики. Има ли значение дали е морска или готварска и каква е нейната роля, предполагам структурата и отнема енергия. Захарта и нейната кристална решетка също се използват в някой практики. :::)
Каква е точно ролята на луната в магията. В древното познание и се отдава огромно значение, но какво е наистина то?

Solomon:
Здравей,
Има ли значение в морска сол или готварска? Възможно ли е съдът в който се прави очистването и последващото зареждане да се зареди също с отрицателна енергия? Солта също се използва за очистване в много практики. Има ли значение дали е морска или готварска и каква е нейната роля, предполагам структурата и отнема енергия. Захарта и нейната кристална решетка също се използват в някой практики. :::)
Каква е точно ролята на луната в магията. В древното познание и се отдава огромно значение, но какво е наистина то?

Ако изчистването наистина е свързано с енергията - тогава няма значение каква е солта. Но това със солта и водата е по-скоро ритуал. Положителна или отрицателна енергия няма.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия