Отворена дискусия > МАГИЯ

въпрос за пирамидите

<< < (3/4) > >>

Цеци_Вихронрав:
nelrn,спечели ме от раз.
Тази вечер на заспиване ще медитирам с червена пирамида и утре ще отчета резултат.

myself:
Quote nelrn ()каква е функцията на пирамидалната форма. има различни видове пирамиди. служи ли за нещо.
Независимо от това, колко стенни са, пирамидите концентрират и генерират енергия.
В една от школите в Русия използват центъра на четиристенна пирамида (с определено съотношиение размерите на стените спрямо тези на практикуващия) за медитация. Целта е "енергиен скок" - рязко повишаване енергията на практикуващият. Без поетапно подготвяне на човека за това - на всишчки нива, няма да глаголствам до какво би довело. Чрез тази техника са правени опити с раковоболни в последен стадий. Не са ми известни резултатите.

Друг вариант е да се използва тристенна пирамида. В зависимост от пропорциите й (съотношението на размерите на стените спрямо основата), генерира различни "видове" енергия и от там - се използва по различни начини.

До тук нахвърлях по две думи за "единичните"...

Установих, че двойната пирамида, независимо от размерите - стига да са спазени пропорциите между голямата и малката/вътрешната - може да се използва по различни начини. Открих го пътя проба-грешка , след като изчерпах описаните от Ом Шанти (С.Веретенникожв) начини в практиката му с ДП. Предполагам всеки тук, преминал курса ДП също е намерил свои лични откровения, как може да използва ДП (реална и/или виртуална) освен по описаните в упражненията по време на курсаи в материалите към него начини.

В края - каквото и приложение да се измисли за някой от видовете пирамиди - нищо не е в състояние да даде на практикуващия нещо, което той не притежава.

Цеци_Вихронрав:
Майселф, благодаря за уточнението. Аз ДП я ползвам ежедневно, за да се балансирам. Стои ми на бюрото и след работа първо релаксирам с нея, за да ми оправи баланса. Пробвала съм и други приложения, но аз напредвам бавно. Чакам да ми дойде "от вътре", за да експериментирам. Но не пречи да пробвам и с цветни пирамиди. Ти беше споменала когато оцветих старата си пирамида, че цветът и ще влияе на практиката, сега таман ще пробвам кой цвят как ми влияе на мен.

theshadow:
Това тук по темата като идея- за занимавка- става... Тъкмо ще се проявят някои особености на боравенето на несъзнаваното с цветове и влиянието на тази основа в енергиен план... Може да се ползва за себепознание...

А от тук насетне...

Който иска нещо по-сериозно като занимания с пирамиди- да се ориентира към практикума за ДП на Майселф... Защото техниката по тази тема е... Как да кажа... Прекалено лека техника без поставена някаква цел в нейния край, която да предполага задълбочено изучаване...

nelrn:
нямам претенции на разбирач. техниката я взех от фен шуй. Цеци_Вихронрав, остава ли желанието ти да споделяме опит?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия