Отворена дискусия > МАГИЯ
Теми от други форуми
Цеци_Вихронрав:
При гадаене винаги казвам, четова което говоря може да се случи, но може и да се избегне ако е нежелано.
Редовно гледам на приятелката си и обикновено след края на гаданието правим план. Ако примерно и показва, че след два дена и предстои неприятен разговор преглеждаме програмата и правим предположения с кого може да е неприятния разговор и разработваме тактика за провеждането му, за избягването му или за друг вариант.
Не само след гадаене може да променяш съдбата си и да избираш. Постоянно правим избори и можем поне до някъде да предвидим и без ясновидски заложби какво би произлязло от всяко едно наше действие.
Да дам още един пример...
Харесвам техниката за автохипноза. Там обаче Сянка предупреждава, че със настинка и запушен нос автохипноза НЕ, защото се ползва дълбока медитация, дишането става плитко и ако нос ти е запушен можеш да си увредиш мозъка. На спомен май нещо такова беше. От там насетне аз сама си правя избора дали да правя тази техника само през лятото когато синузита ми спи и дишането ми не е затруднено или да рискувам здравето си защото... Защото съм безотговорна към здравето си или защото егото ми диктува, че съм велика и запушеният нос не може да ме спре... Примерно.
Цеци_Вихронрав:
Днес докато си яхах метлата из залата за хандбал си мислех за локуса на контрола и магията и... На ума ми дойде това:
Практикуващите с вътрешен локус на контрола при практика (магия) очакват те да движат нещата, те да носят отговорността и затова впрягат енергията си и действат веднага и директно.
Практикуващите с външен локус на контрола очакват някой или нещо да свърши всичко и започват с ритуали и заклинания очаквайки ритуала да направи практиката и когато не се получи (понеже ритуал магия не прави) започват да обвиняват всички наред... Не им дали правилния ритуал, не им казали правилните думички, не им дали правилните символи...
И не мога да се въздържа да не се излигавя... И понеже Сянка казал, че ритуал магия не прави и той нали гаден черен Маг няма начин да не е омагьосал хубавият действащ ритуал и на, той ритуала сега не действа... Виновен си, Сянка!!!
Сега сериозно... Мисля, че за да си качествен маг трябва, всъщност задължително е да си с вътрешен локус на контрола...
theshadow:
Цеци_Вихронрав, веднага се съгласявам с теб относно твоите разсъждения за локуса на контрола... Наистина всичките тези ритуали, чакане на нещо външно- дали демон, дали висша сила някаква, дали сервитор, да свършат цялата работа незнайно как, издава наличие на външен локус на контрола... И като не стане- лесно е да се обвини ритуала... А ако стане- да не се отчете, че това си е естествения ред на събитията...
И според мен, за да се развива ефективно човек в сферата на магията, му е задължително да има вътрешен локус на контрола...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия