Отворена дискусия > МАГИЯ

Истинският маг с истинско ниво

<< < (10/12) > >>

Цеци_Вихронрав:
Neshama, явно мислим по различен начин и ако продължим да спорим няма да стигнем до никъде.
За мен един маг да е на ниво му е достатъчно да е вещ в това което прави и да спазва основното правило "Не вреди!". Отделно мисля, че е възможно отдавайки енергия в помощ на друг да загубиш собствения си баланс, което не те прави лош маг.
Но разни хора, разни идеали...

theshadow:
Quote Цеци_Вихронрав ()Отделно мисля, че е възможно отдавайки енергия в помощ на друг да загубиш собствения си баланс, което не те прави лош маг.
Точно... Няма нито един лечител (нямам предвид ментетата, които се самопишат лечители и нищо не става от тях), на който да е наличен енергиен баланс поради раздаването... Липсата на енергиен баланс обаче не ги прави лечителите лоши и по без ниво- напротив- точно обратното...

Цеци_Вихронрав:
Имаше една серия в досиетата Х в която един човек лекуваше хората и лекувайки ги приемаше в себе си техните болести. Уродлив беше човекът и ставаше с всеки ден все по-болен и уродлив и душевната му мъка беше огромна, но не се отказваше. Хората се плашеха от него и го мра,еха, но при нъжда го търсеха.
Вярно, че филмът е само фантастика, но... Като се замисля колко пъти загубваме душевният си покой и нарушаваме енергийният си баланс съпреживявайки болката на близък и отдавайки време и енергия докато се грижим за него. И не говоря само за магия, а въобще...
И точно това ме кара да мисля, че наличието на енергиен баланс не е фактор за да си читав и можещ маг.

Neshama:
Темата не е за добър и лош маг, а за ниво
към някакъв момент, или бъркам.

theshadow:
Neshama, темата е за крайността- или магът е бай ганьо истинсият маг, или е- ами логично-  неистински някак, с алюзия, че е включително лош едва ли не, заради отрицанието си на бай-ганьовщината... Така е представена- напомням-

""Един истински маг, който работи с енергии, първо ще се изчисти на физическо и материално ниво - тяло, къща и прочее. Човек, умеещ да управлява енергии и да влияе на хора и събития би трябвало да е пооправил личния си живот поне на физическо и материално ниво. А не да тъне в беднотия и да боледува непрекъснато от страшни болести. ""

В този ред на мисли, изглежда онези, които не са груби материалисти, са неистински и следователно - лоши заради това...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия