Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Имат ли животните свободна воля?

(1/2) > >>

Vertex:
Имат ли животните свободна воля?
След дълго ровене не откривам нищо смислено по въпроса. И ако евентуално имат (на там клоня, но ми трябват и други гледни точки), дали енергийна намеса, която няма да му навреди, но вероятно силно ще го обърка, е по-тежко етично престъпление от това, че вече съм му взела физическата свобода на хайванчето и се опитвам да му пречупя характера при всяка възможност?
В този ред на мисли - вече от любопитство - след като нося отговорност за материалното му тяло, как се съотнася това към отговорността за енергийните проявления? Особено ако няма свободна воля?

theshadow:
Vertex, по-добре разкажи какъв е казусът в подробности.... И да- жовотните мислят , чувстват и имат свободно право на това.... И не те съветвам насила да им го отнемаш...  Затова молбата ми е да споделиш какъв е случаят...

Vertex:
Казусът е ....дълъг и доста личен. А идеята беше да споделя съзнанието за около 30 секунди, да погледна света през неговите очи и емоции. Не бих си и помислила да се намърдам в главата на човек (да не говорим, че няма и да успея) и е почти сигурно, че няма да го направя и с животното си, но безсилието води до много йезуитска изобретателност.

Цеци_Вихронрав:
Quote Vertex ()А идеята беше да споделя съзнанието за около 30 секунди, да погледна света през неговите очи и емоции.За да направиш това, животното трябва да е спокойно и склонно да ти съдейства. Най-добре става ако ти е фамиляр. При мен се получава безпроблемно с едната ми котка и малко по-трудно с другата...

theshadow:
Vertex, ако целта ти е да се намърдаш в главата на животното- дори да опиташ, няма да успееш.... Не ти е дадено да имаш това умение....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия