Отворена дискусия > МАГИЯ

Тройното правило

<< < (12/13) > >>

Euryale:
Магията е точно насочване на привличането. Все игра на енергии. Разликата е, че едното го осъзнаваш и правиш с цел, а другото - не. Според теб, кое е магия?

Цеци_Вихронрав:
Quote Euryale ()Магията е точно насочване на привличането.Когато леля ми си пръсне топлийките използва магниткато го насочва по посока топлийките. Магнита събира всички топлийки и де що метално има в обсега му. Идеята на магията е не да привлече всички топлийки, а една конкретна. Или не да привлече някакъв тип човек, а конкретен човек. С две думи да я управляваш тази енергия. Да я управляваш целенасочено.
При урочасването ти трябва целенасочено управление на енергията, защото на урочасаният може да му е в повече енергията, но може да е в по-малко.  И ако не можеш да "видиш" дали да отнемеш или да донадиш, ако не можеш да насочиш своята енергия така, че да внесеш баланс в чуждата, то ти няма да му помогнеш.
Мсгия е ако щеш да накараш една конкретна заблудила се пеперуда да кацне в ръката ти, за да я изнесеш от залата, да не се блъска в стъклата. Защото не, че не можеш и без магия да я хванеш, но ако и увредиш крилцата тя няма да може да лети и няма да оцелее.
При такава ситуация твоето привличане... Ами най-много да привлече още пеперуди и да имаш вместо една която да изнасяш - няколко.
За това ти казах, че принципа "Подобното привлича подобно" не е баш магия. Действа и аз го ползвам постоянно. Експерименти съм си правила с този закон и винаги действа. Но като говорим за магия си трябва едно много по-сериозно владеене на енергията.

posleden:

Euryale:
Ти го каза - да привлечеш точно определен човек. Да го привлечеш. Тоест, да контролираш именно това привличане. 

А за пеперудата, може и без магия да се хване и пак да й няма нищо. Преди месец-два бях в една приятелка и една огромна, красива пеперуда влезе в стаята. Всички се опитваха да я изгонят, но никой не успя да я хване, от страх да не я нарани. Тогава, аз просто си сложих ръцете около нея докато летеше и тя кацна на едната от тях. Отидох до прозореца и я оставих навън, а тя си излетя. Даже не ми мина през ума, че може да й стане нещо и наистина нищо й нямаше. Това означава ли, че съм използвала магия за да я хвана?

Цеци_Вихронрав:
Quote Euryale ()Даже не ми мина през ума, че може да й стане нещо и наистина нищо й нямаше. Това означава ли, че съм използвала магия за да я хвана?Ключът е в: "Даже не ми мина през ума, че може да й стане нещо". Ти не си се усъмнила нито за миг, че пеперудата няма да стои в ръката ти. чисто програмиране без примеси. Програмирането е част от магията, но не е цялата. Но програмирането не е привличане... Самата дума Програмиране подсказва, че правиш програма, задаваш конкретна цел, която да стане по конкретен начин. Докато привличането е... Искам нещо и го искам сега, но ми е последна грижа как точно ще го получа.
Сега разбра ли разликата между програмиране и привличане?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия