Отворена дискусия > МАГИЯ

Тройното правило

<< < (11/13) > >>

theshadow:
Цеци_Вихронрав, ама е програмиране.... А програмирането е друга бира....

Цеци_Вихронрав:
Quote theshadow ()А програмирането е друга бира.... Прав си! Чак ме е яд, че винаги си прав... Възхищавам ти се, но ме е яд...

Euryale:
Аз ти казвам, че помагат, защото на мен ми помагат и то доста. Както можеш така го възприемай. Няма много неща, за които съм сигурна, но това е едно от тях. Пак погледни примера с палачинките.

Точно сложните и простите неща са нисши и висши - трябва да си по-напред с материала, за да направиш по-сложните неща, което прави магията ти един вид по-висша. Просто е да кълнеш и да има резултат. Сложно е да преместиш монета с магия, или което и да било физическо нещо, точно защото то няма воля. Ти не пречупваш никоя воля, когато например искаш да привлечеш определен тип човек към живота си. Ти викаш някой, който вече иска някой като теб в неговия. Простото и сложното са много по-различни на ниво магия, отколкото са на ниво чисто физически възможности.

Аз истината съм почнала да си я намирам отдавна. Въпроса е, ти обеден ли си, че истината започва и свършва с това, което си изпитал? И да, има огромна разлика с и без ритуал. Има страхотна разлика, в зависимост от това какъв е ритуала и какво искам да постигна с него. Познавам хора, за които по-сложни ритуали дават по-добър резултат, но на мен лично най-простите ритуали дават най-добър резултат. Естествено, бих могла да постигна каквото целя и без ритуал, но ще стане много по-сложно.

Съдбата е точно това - привличаш неща, а те сплитат събитията от живота ти. Неведнъж съм го тествала. Точно това е причината, поради която тя може да се прочете.

За боя, пак казвам - привличаш бой към себе си, получаваш бой. След това може и да се измъкнеш някак си, но самата ситуация е възникнала в следствие от твоя мисъл и/или действие, което може би не си отчел като такова. Не е задължително да си вещица, че да реагираш в такава ситуация.

Не твърдя, че знам кое как точно работи, но съм убедена в две неща - първо, всеки сам кове съдбата си; и второ, предметите определено и без абсолютно никакво съмнение помагат.

Цеци_Вихронрав:
Quote Euryale ()Естествено, бих могла да постигна каквото целя и без ритуал, но ще стане много по-сложно.Моята баба правеше точно твоят тип магия (да привлече някого за нещо), но без никакъв ритуал. Тя просто нямаше време за това. Наблюдавала съм я как докато копае или готви изрежда какво трябва да стене и то ставаше. Тя му казваше наричане, но наричането не е ритуал.

Цеци_Вихронрав:
Euryale, това за което говориш ти. За привличането на събития в живота ни според мислите ни се дискутира много напоследък във филми и книги като "Тайната", "Поръчки до вселената" и т.н. Общо взето всичко може да се сведе до едно изречение "Подобното привлича подобно." Или това за което мислиш, това ти се случва. Но това не е магия. Това е законът на привличането. Прилича много на магия, но не е. Както каза Сянка по-горе, това е програмиране.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия