Отворена дискусия > МАГИЯ

Тройното правило

<< < (10/13) > >>

Euryale:
За това има различни хора и различни похвати. При някои такава трагедия е недопустима и няма да се случи. При други обаче, това е съвсем реален риск. Ако се поиска в стил "защо нямам такива хубави неща, искам да ги имам", тогава нещо от сорта на онова, което каза, най-вероятно би се случило. Обаче, ако си помислиш "каква хубава къща, би било прекрасно, ако беше моя", тогава шанса за трагедия е значително по-малък. Колко е по-малък зависи от това как възприемаш нещата.

Никога не ми са се получавали магии като дам всичко с детайли. Една приятелка ми даде съвет да давам по-обстойно описание, за да не стане като нея - "искам да се влюбя и той да се влюби" и после тя се влюбва в един, той се влюбва в друга. Направих както ми каза и нищо не стана. По-късно си визуализирам аз нещо подобно абсолютно случайно и без да се замисля, и то взе, че стана почти веднага . Още един пример как за един работи едно, за друг - друго.

theshadow:
Euryale, връщам те на примера на Цеци... Аз защото обичам да го давам....

В тъмна уличка си, наложило се.... На среща ти- шайка крадци с навици да пребиват жертвите си, а после да обират... Хитри са, добре са се скрили и доде да се усетиш.... Заобикалят те и вадят оръжия да те претрепят , преди да те оберат... Имаш една секунда да реагираш, за да се защитиш.... Няма как да избягаш.... Нямаш картечница, не си супер-боец.... И няма други хора... Съвсем реална може да бъде една такава ситуация...

И сега си представи, как казваш на крадците- ""Пичове ,дайте ми тука половин час , да видите какъв ритуал ще ви спретна и как след ритуала, ще дойде полиция.... ""

Ако го пробваш да им кажеш да те чакат за ритуал, ще ти се изсмеят и ще те претрпят, че да те оберат, понеже се имат за крадци голямата работа.... А полицията ще дойде и без ритуал по-късно.... Ведно с линейка.... Като след дъжд-качулка.... И то пак повтарям- ще дойде без ритуал... Така ще се случи и без теб понеже...

Обратно и на примерите с лампата по-горе.... И всеки един от хората в примера по-горе из постовете върши неща, които сам върши не заради ритуал....

За да се отчете реалността и истината коректно... И без филми.... Махни ги хората от схемата.... И изобщо всичко , което може да те вкара във филм и да ти попречи да си отчетеш безпристрастен резултат го махни.... Ако не можеш да направиш нещо елементарно с ритуал без да спрягаш хора.... Нали се сещаш, че няма как да стане с хора.... Много по-лесно е да накараш безволевата и апатична лампа да светне с магия, отколкото да пречупиш свободната воля на човек....

Таковата- ако искаш и по-елементарен пример от лампата.... Вземаш монета.... Забравяш за другите хора, животни и прочие, които и сами по без ритуал биха се включили.... Задължително за да се види истината- трябва да сте само ти и монетата- никой друг не трябва да се намесва.... Трябва да се помести монетата с магия... И това трябва да стане единствено и лично от теб- без спрягане на чуждо участие и без тарикатлъци... Направи и ритуал на монетата, какъвто те влече.... Монетата няма да се помести с ритуал.... Защото ритуалът не е магия.... Това се опитвам да ти обясня...

И магията е точна наука с еднакъв краен резултат.... Или местиш монетата с магия, или не.... Среден вариант няма.... И със сигурност нищо различно от това няма да се случи....

Все пак нали целта е да се знае коя е истината, а не да се филмира човек.... Защото филмите не са хубаво нещо.... А и наистина има екстремни ситуации, дето или реагираш за 1 секунда или отнасяш тежки последици... Така е, че такива ситуациии са рядкост.... Но и магията не е нещо, което се ползва за щяло и за нещяло....

Euryale:
Еми извинявай, ама не четеш какво пиша и ти пишеш глупости. 

Първо, казах, че ритуала не е задължителен, но помага много. Ти това тотално го пропусна и говориш все едно съм казала, че единствено и само ритуали трябва да се правят и то задължително във всяка ситуация.

Второ, почти няма как с магия да избягаш от крадци. С магия се отблъскват и привличат подобни случки. Примерът, който ми даде, е абсолютно несвързан с това, което се опитвам да кажа.

Трето, точно това е най-висшата форма на магия - да накараш нещо съвсем просто да стане. Монетата може да се премести по много начини - земетресение, някой да се вреже в сградата с голям автомобил достатъчно лошо, да падне крава през покрива, и много други. Това, че някой се е врязал в сградата далеч не означава, че му е отнета свободната воля, а че неговите действия и мисли са го довели дотам, а съдбата просто го насочва към теб.

То, като цяло, няма какво вече да направиш като са те обградили и са извадили оръжия. Даже и Брус Ли да влезе в тялото ти и да ги почне, няма да помогне много. Цялата работа ще е станала, защото несъзнателно си поискал от съдбата това да се случи. Целия ти живот е нишка събития, които си привличал към себе си. Работата на магията е да избереш какво да привлечеш. Работата на ритуала е да се подготвиш психически и физически за промяна на онова, което те чака. Да правиш магия без ритуал е като да правиш палачинки без мляко - по-хубаво е за повечето с него, не е задължително да има, но не случайно по рецепта е така.

Пак повтарям - крайният резултат не е един и същ по простата причина, че няма как всички да са еднакви и всичко да им действа еднакво. Някои хора може да могат да си изрисуват всичко и да действа едно към едно всеки път, но това не означава, че важи за всички, да не говорим, че на тези някои хора различни неща действат различно за единия и за другия, даже и да действат по този различен начин еднакво всеки път. Ако беше еднакво за всички, нямаше толкова хора да не признават книгите за вещерство.

Сега като се замисля, я ми кажи, какво е ритуал за теб? Гледам, че споменаваш 30 минути неведнъж. Ритуал може да е драсване на клечка кибрит и стриването на изгорялото дърво в ръката ти. Става за секунди. И да, помага. Немалко вещици говорят как след като са почнали да използват предмети, са усетили разликата, въпреки, че преди това са били силно скептични. Това, естествено не означава, че ще е така със всеки (както споменах доста пъти), но не бива да се подценява, само защото не е задължително условие.

Цеци_Вихронрав:
Quote Euryale ()То, като цяло, няма какво вече да направиш като са те обградили и са извадили оръжия. Като цяло като ме нападнаха и започнаха с юмруци в лицето загубих ума и дума. В един момент обаче на може би 7-мия или 8-мия удар осъзнах, че ако на стане чудо ще умра. Точно в него момент си помислих, че ако сега-веднага не се появи кола съм мъртва. И съм я програмирала колата, защото тя се появи, освети нападателя и засвири със клаксона...
Те това е програмиране на момента.

theshadow:
Euryale, каквото ти пиша е с цел да погледнеш реалността... Ти обаче много упорито страниш....

За ритуалите- писах, че не са магия.... Ти пак ми повтаряш, че помагали... Ами не помагат, защото не са магия...

Няма низша и няма висша магия.... Магията си е магия.... Има сложни и прости неща... Просто е с магия ти да подместиш монета... Сложно е да пречупиш човешка воля с магия.... Сложно е да пречупиш сеизмични процеси с магия да ти преместят монетата.... Ако не можеш да направиш простото- няма как да можеш сложното...

За целите на истината- като не искаш с ритуал... Опитай местене на монета без ритул.... На мен няма необходимост да ми пишеш резултат.... Наясно съм какво ще е... Това си е за теб, ако те интерсува истината.... Защото ако не те интерсува- можеш много неща да ми изпишеш....

Няма съдба.. Има причинно-следствена връзка.... Затова като предизвикаш една причина, към нея ще ти върви винаги еднакво следствие.... Не става коя да е причина да ти води към исканото следствие....

Не е истина това за събитията, което описваш.... Вселената не функционира така.... Ако искаш сама да се убедиш.... В секцията за доказателствата има решетка.... Попълни я за някоя магия, за да видиш логически как вървят събитията и защо няма съдба...

За ситуацията с боя.... Давам този пример, защото на младини се биех доста.... Не бях със света на характер, за много неща не ми пукаше, а не като сега.... И от тогава имам наистина отвратителен набор от техники по въпроса.... Не става въпрос за Брус Ли.... Има си начини.... И не включват губене на време....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия