Отворена дискусия > МАГИЯ
Тройното правило
Цеци_Вихронрав:
Euryale, ще се опитам да обясня защо резултата винаги е еднакъв.
Да вземем крушката, че с нея тръгнахме. Ако имаш претенции да си Маг не чакаш филанкишията да дойде да ти светне крушката. ТИ я светваш. Когато става въпрос за крушка, трябва да предприемеш конкретно действие - да натиснеш ключа. Когато става въпрос за енергийна (магическа) атака примерно, действието което следва да предприемеш е да насочиш своята енергия и да атакуваш. При енергийна атака не правиш ритуал някой друг да дойде и да атакува нали? Защото докато ти правиш ритуал и чакаш някой от някъде, ама и ти не знаеш от къде да дойде и противника ти ще те отнесе.
Та в магията както и в науката, при едно и също действие (експеримент) винаги има един и същ резултат.
Euryale:
Ако ти сам правиш нещата, има ли смисъл от магия тогава? Магията е с цел да създадеш условия за определени събития, които искаш да задвижиш. Ако целта е да направиш нещо съвсем сам, то тогава е планирано физическо действие.
При енергийна атака нещата са много по-различни от това да имаш цел, проста като светване на крушка. За да накараш крушката да светне, трябва да си доста вещ в занаята, а за да отвърнеш на енергийна атака далеч не е толкова трудно. Да светнеш крушка с натискане на ключ е нещо, което и бебе може да направи, но за да контролираш света около себе си до такъв детайл, че да можеш да караш най-простите неща да стават без да правиш нищо директно е истинското майсторство. Вярно е, че ще е по-лесно просто да станеш и да я светнеш, поради което по-логичното нещо ще е да направиш точно това, но самия факт, че може и това да стане с магия е важното в картината, и кое ще е по-лесното не го омаловажава.
За милионен път повтарям - ритуала си е за теб, не за съдбата. Може и без него, но той доста помага, в зависимост от това кой си. За това резултатът е различен - хората са различни. Предметите също имат огромно влияние, изпитала съм го. Не всичко е на ниво психология. Знам, че няма да има много съгласни с мен, но това е нещото, което ми върши работа най-добре.
Цеци_Вихронрав:
Да си вещ в занаята не е да накараш някой (кой да е) да светне крушката, а да накараш посредством магия определен човек да я светне.
Euryale:
Не. То е да накараш крушката да светне. Не те интересува как, просто искаш да стане. Цялата работа е да накараш вселената да намери начин да се светне тази крушка, няма значение дали някой ще ти я светне, или просто токът ще дойде. Не представяш план-график, а заявяваш крайната цел. Знам ли, някои може и по схеми и чертежи да работят, но аз лично единствено и само обяснявам какво искам като резултат.
Цеци_Вихронрав:
Quote Euryale ()но аз лично единствено и само обяснявам какво искам като резултат.При този начин на работа много често се получава нещо от типа: " Искам едни 100 000 лв и ги искам сега, че една къща съм си харесала тука!" Задавам задачата на Вселената, правя си ритуалчето и хич не ми пука от къде и как тези 100 000 лв. И понеже на мен не ми пука и на Вселената спира да и пука и... Някой който ми е близък и обичам умира и се оказвам наследник на 100 000лв.
Е те това вярвай ми не е майсторство в магията. Ама хич.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия