Отворена дискусия > МАГИЯ
Тройното правило
theshadow:
Delta, фактът ,че има невинни хора ,на които се случват гадости, обезсмисля написаното от теб.... Ако искаш да утвърдиш, че нищо не е случайно.... Ще трябва да го докажеш.... Знаеш ми позицията за доказването.... А напоследък и доста я затегнах тази позиция.... Та.... Както си прецениш....
theshadow:
Quote Delta ()Quote theshadow ()Нарочно ли го правиш?
Отговор на Делта- Да
Няма как да те взема на сериозно.... И ще изтрия написаното от теб... За да може да продължат дискусиите по темите по същество....
Не се обиждай.... Но дрязги за спорта- а няма нужда....
Euryale:
Аз лично смятам, че човек, който разбира магията и вярва в случайности няма. Това е самата магия - привличане на " случайности" в живота ни такива, каквито ги искаме. Най-голямо внимание трябва да отделяме точно на случайностите, когато търсим резултата от дадени ритуал или магия. Това е целия ни живот - нишка желания, които сме изтакали без да се усетим. Въпросът ми беше - според вас, има ли тройно правило, кармата ли определя какво съдбата осъществява и какво не, или сами се наказваме подсъзнателно? Аз мисля, че и трите. Нещата са много по-сложни от това да има едно точно правило за каквото и да е, било то колко се връща дадено нещо или колко заслужаваш да получиш. Истинската магия не е точна наука, а изкуство. То се мени в зависимост от това как го възприемаш. Няма формула или таблица за него. Няма нито невъзможно, нито странно, и в никакъв случай няма случайности.
Цеци_Вихронрав:
Quote Euryale ()Истинската магия не е точна наука, а изкуство.Напълно съгласна!
Quote Euryale ()и в никакъв случай няма случайности.Тук не съм съгласна... Не всичко е случайност. Повечето случайни на пръв поглед неща идват в следствие на наши действия и мисли, но все пак има и чисти случайности.
theshadow:
Euryale, магията е точна наука.... Друг е въпросът, че за мен точните науки са изкуство....
Във Вселената пък без причина няма следствие.... И то не каква да е причинаводи към всяко следствие... Примерно, литературно четене на стихотворение няма да доведе до светната лампа, дори да се преграгне от четене.... Иска се друго действие.... И колкото пъти се извърши правилното действие, т.е. действието е причината ,то толкова пъти ще има ясен и еднакъв краен резултат, т.е. предвидимо последствие.... Но изискването е да знаем какво правим...
От там и защото лампата няма да светне от театър, магията не е ритуал.... Не само лампата не се трогва да светне от театър.... Вселената не се трогва от театър.... Ако изобщо се ползва ритуал, той е за театър за забавление или ако е някой суеверен , да му се успокоят нервите.... Магията е управление на енергия- най-неподробно казано.... Материята е еквивалентна на енергия.... И въпросът -каква енергия, има значение..... Защото енергия, положителна, отрицателна- това нищо не значи....
Кармата я обясних ,че е действие... Това за последствията не е описано от автора на кармата, а някой по-късно си го е измислил.... Вероятно капазейки Нютон.... Такова привнасяне на закон от механиката в социума е неправилно....
Останалото..... По темата мисля е изяснено.....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия