Отворена дискусия > БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИОННА МАГИЯ

Български легенди

<< < (3/6) > >>

theshadow:
pebalsss, извънземни може да съществуват, защото вселената е голяма, а водата не е присъща единствено за нашата планета.... Пък и виждаме светлина, а това, ако ще търсим извънземни, е недостатък.... Гледайки светлината на звездите, ние всъщност виждаме тяхното минало.... Как да е, темата е за друго....

Godsmack:
Самодиви , русалки, таласъмки и други подобни постоянно ги срещаме

Delta:
Quote Godsmack ()постоянно ги срещамеДай ги насам

Веднъж питах баба защо се стои цяла нощ при мъртвеца. За да не вампирясал - ми каза тя. Спомена и за котката, дето прескачала, но можел "пресен труп" да вампиряса, дори само ако остане сам. Затова се прави бдение, та злите духове да не припарват до мъртвия.
 Питах и за покритите огледала, незнам навсякъде ли е така, но при нас огледалата се покриват и стоят така 9 дена. До колкото си спомням причините, според баба са две. Едната - че душата на мъртивя ако се огледа, няма да се види в огледалото, щото е душа и ще се уплаши. А другата причина - когато има мъртвец в къщи, огледалото се явява отвъдното и точно в тези първи дни на смъртта границата между двата свята изтънява... и явно някой демон да не премине през огледалото...

Мъртвите 40 дена са на земята и се сбогуват с близките. На 40-тия ден преминават оттатък. Бродници им викаше другата ми баба, защото 40 дни бродят по света, да се сбогуват с всичко мило и познато.

theshadow:
Quote Godsmack ()Самодиви , русалки,
 Ха така... Хайде описвайте ги... Аз ще чета... 

Delta:
...малко спам
 Що бе, Сянка ще четеш? Ще те женим за русалка ли 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия