Отворена дискусия > МАГИЯ

Самоусъвършенстването в магията- споделено

<< < (2/3) > >>

around_the_world:
Това ще е нещо като опит за представяне, защото съм нова 

Има дни, в които искам да поставя всичко в списъци и планове. Всичко да е точно разчертано по дати и часове и живота да има определен ритъм. На следващия ден обаче се оказва, че нищо от това, планираното, не може да се побере в реалния ден. 
 Прочетох някъде, че е по-добре да се съсредоточим върху силните си страни, вместо да упорстваме срещу слабостите си.  Пасна ми Чисто психологично, когато трябва да направя нещо което не ми е по вкуса, си представям коя силна страна подсилвам, а не си казвам, че се боря срещу слабостите си или че се изправям срещу страховете си. Гледам да не употребявам думата "трябва". Трябва това да се свърши, трябва онова. Ами ако наистина трябва да стане, то ще си намери пътя на най-малкото съпротивление ( с малко усилия от моя страна) 

Харесва ми тук, много сте земни всички (прочетох почти всичко).

Цеци_Вихронрав:
around_the_world, хареса ми това за "трябва".

Delta:
around_the_world, на мен целият ти пост ми харесва Добре дошла. И ако понякога сякаш се дърлим и заяждаме, то е от обич Тук общо взето сме си дружки.

theshadow:
А според мен всеки човек си има силни и слаби страни и изборът да се обръща внимание само на едно от двете, таковата, то е все едно да се избере на монетата да се гледа само едната страна... Но колкото и да се гледа само едната страна на монетата, то другата и страна няма да изчезне... Човек е цялостен, когато осъзнава и плюсовете си, и минусите си и работи според нуждите си и по двете...

За трябването... Има неща, които ТРЯБВА и то много категорично. Отказът да се обърне внимание на ТРЯБВА-то влече тежки последствия... Примерно- работим, за да се издържаме и масово нямаме как да добием доходи, ако не работим... ТРЯБВА да работим... Ако пренебрегнем, че трябва и решим да спрем да работим, ще да се окажем обзаведени с неприятни последствия... Или както пример даде Делта- има да прави превод и ако иска да е търсен преводач, ТРЯБВА да е точна и да спазва срокове за превод....

Някои неща са ТРЯБВА повече от други... Но това не променя съществено общата картина...

Аз нямам проблем с ТРЯБВА извън сферата на магията... Там , ако е за работа- работя точно и в срок... Но като е за магия и... И положението става на- това мога да го свърша по-натам, че сега едни други неща са се наредили за вършене като по-важни и тях ТРЯБВА.... И заниманията с магия стават зарязани за неопределен срок... Което, както писах, си го броя за минус...

Delta:
Това с ТРЯБВА също е вярно. И понякога, както споменах, да направиш това, което трябва е трудно решение.

А аз съм една поспаланка-калпазанка : и нямам никаква дисциплина по отношение на ставането навреме, ако умирам за сън. Дори и с ясното съзнание, че закъснявам за работа Но това е само в ситуации, които позволяват. Когато наистина трябва да стана, ставам и съм точна. Само дето после космоса ми е крив.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия