Отворена дискусия > ШАРЛАТАНСТВОТО В МАГИЯТА
Хомеопатията е за идиоти
coolest:
Относно Wikipedia има статии непълни и неточни.
Delta:
Заставам зад мнеието на Авес. Преди години подложих децата си на хомеопатично лечение. Доволна бях. Но преждевременно спряхме, защото попаднахме на хомеоПАТКА, която беше и медицинско лице, много добър лекар, но не човек, а кучка. Та така. Не отричам обаче и традиционната медицина, нито "бабешките илачи", просто във всеки метод има истина, а може би най-добрата рецепта е комбиниран баланс в различните видове лечение.
Само не съм съгласна с мнението на някои хомеопати, че този метод на лечение може да помогне при критични състояния, застрашаващи живота.
Aton:
Като идея хомеопатията е изключително добра.....като реализация изключително лоша.За мен например продуктите на Боарон не са хомеопатия....Хомеопатията има много по дълбок смислъл от продажбата на бъркочи които нямат нищо общо с болестта.....Затова и няма реални резултати.....защото при истинската хомеопатия или си излекуван напълно или въобще не си излекуван....
хеката:
Имаше една реклама на едно лекарство,от традиционната медицина което лекува шум в ушите,болка в главата и импотентност. Когато запитах братовчед ми,който е фармацевт, как става това,!?отговора беше:"Просто е скъпа:като ти шумът ушите те боли главата,а когато те боли главата секс правили ти се?!. За мен е глупаво да се отрича алтернативния начин на лечение. Това че имаш диплома за лекар не те прави лечител. Майка ми от шест години я тъпчат с хапчета за високо кръвно,три пъти лежа в болница за да открият на база какво вдига кръвното?! И ефекта е кръгла нула...но, на мен са ми помагали нашите лекари-успешно ми изтеглиха водата то коляното и два пъти ме излекуваха от бронхопневмония. И това е вярно... Но,пък убиха баба ми. Тя счупи крак и личната и лекарка и предписа " движение".Така почна началото на края и...не ми се разказва...Та така....лечение за идиоти. По принцип вярвам на лекарите,но със всеки изминал семеен случай,вярата ми отслабва...
theshadow:
Проблемът е, че у нас изпити се вземат с преписване, с купени реферати, с купени дипломни работи, напоследък и с купени дипломи, без дори да са стъпвали в университет да го видят къде е, а не с учене.
Още от най-ранна възраст децата се свикват, че може и да препишат... И това е голям проблем, не само що се отнася до лекарите...
От времето на ученето ми за психолог, хеката, от цял поток точно 5 човека учехме, а останалите преписваха и другите простотии, които всички си ги знаем...
Най-трагичният резултат на живо, който видях от такъв вид "учене с лъжа" беше един "колега", сдобил се с големи титли, имащ се за голямо нещо, обаче тоз "бележит колега" не можа да ми каже биографията на Фройд... И аз нататък се отказах да го препитвам- все пак нервите са ми само едни, таковата, трябва да си ги пазя...
Така че те съветвам да не вярваш на никой (не само лекар, а какъвто и да е специалист), който е блеял, когато трябва да учи, а може да се довериш само, на който се е доказал, че наистина е чел, знае и може, който на изпитите не е преписвал, който не си е купувал изпитите, рефератите, дипломната работа, дипломата...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия